Karaman’da Osb Çalışanlarına 5 Bin Konut Yapılacak

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde çalışanlara 5 bin konut yapılacağını ifade...

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde çalışanlara 5 bin konut yapılacağını ifade etti.

OSB Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Uğurlu, OSB çalışanları için 5 bin konut yapılacağını ve talep toplama süresinin 4 Nisan itibariyle başladığını söyledi.

Uğurlu Karaman OSB'de çalışan işçilerin konut sorununun çözümü için TOKİ ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ve yapılması planlanan 5 bin konuttan ilk etap 708 konut için ön talep müracaatlarının başladığını belirtti. OSB'nin kendileri için son derece önem verdikleri, üzerine titredikleri bir kurum, bir müessese olduğunu belirten Uğurlu, "Samimi olarak şuna inanıyorum. Karaman'ın ekonomik olarak iskeletini teşkil eden yer tamamen burası. Allah buradaki arkadaşlardan razı olsun. Bu arkadaşlarımızın rahatlıkla üretim yapabilmelerini sağlamak üzere devletin, kamunun ve diğer kuruluşların elimdeki tüm imkanlarını seferber etmesi gerektiğinin şart olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Belediye olarak OSB'nin sorunlarının çözümü için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını ve bunun için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Uğurlu, OSB'nin en büyük problemlerinden birinin çalışan işçilerin konut sorunudur. Bununiçin TOKİ Karaman Belediyesi’nin istekleri doğrultusunda Karaman'a özel bir sistem geliştirildi. OSB ye işçi taşımak işverenin en büyük sorunu. Kilometrelerce uzaktan işçi taşınıyor. Bunun için ne yapılabilir denildi. İşçi konutları yapılması düşüncesi ortaya atıldı. Tartıştık, konuştuk, proje hazırlandı. TOKİ'ye sunduk ve kabul gördü. 3. TOKİ alanının yanına belediye olarak 5 bin konut yapılacak alanı TOKİ'ye gösterdik. Bu alana 2+1 denilen konutlardan yapılacak. İlk etapta 708 konut olacak. Bu sayı 5 bine ulaşacak. Bu konutlara OSB de çalışan işçiler başvuru yapabilecek. Başvuru için yaş sınırı 20 ve şahsın OSB’de çalışması yeterli. Talep için istenen ilk rakam 4 bin lira. İhale aşamasında bu yüzde 12 ye tamamlanacak. Yani ihale yapıldığında 5 bin 840 lira daha ödenecek. 180 ayda vadeli olacak. Ödemeler konut tesliminden sonra başlayacak. Şu anda konutlar 82 bin lira civarında. Bu rakam TOKİ’nin yapacağı ihaledeki kırımla 60 bin liraya kadar düşebilir" diye konuştu. İlk etap konutlar için ön talep müracaatlarının 4 Nisan’da başladığını ve 7 Haziran 2013’de sona ereceğini sözlerine ekleyen Uğurlu, "Fakat 7 Haziran’ı beklemeye gerek yok. Başvuru sayısı 100'ü geçerse hemen ihale süreci başlar. Daha sonra da diğer etaplar gündeme gelir. 90 blokta 5 bin konut. Tüm işçilerimizi bu fırsattan yaralanmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Karaman OSB Başkanı Kemal Boynukalın ve Başkan Vekili Süreyya Peker de rüya olarak düşünülen bir projenin gerçeğe dönüştüğünü belirterek, "Bir rüya olarak başlamıştı şimdi gerçek oluyor. Sayın Başkanımıza durumu ilettik, kısa sürede sonuç alındı. İşçilerimizi OSB’ye otobüslerle taşıyoruz. Bu zaman kaybına, bazen trafik kazalarına ve iş veriminin düşmesine sebep oluyor. Başkanımıza bize samimi olarak yaklaştığı için teşekkür ediyorum. Karaman bu proje ile çok şeyler kazanacak" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: