Karaman’da polis ve eşlerine 'aile' konulu konferans verildi

Karaman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından polis ve eşlerine yönelik 'Aile İçi İletişim Becerileri' başlıklı konferans...

Karaman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından polis ve eşlerine yönelik 'Aile İçi İletişim Becerileri' başlıklı konferans düzenlendi.

Piri Reis Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, Garnizon Komutanı J. Alb. Selçuk Boz, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Öztunç, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ve eşi Zeynep Sönmez, daire amirleri, emniyet teşkilatı mensupları ve eşleri katıldı.

İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, toplumun temel taşı olan ailenin kutsiyetinin ve devamlılığının vazgeçilmez olduğunu vurguladı. Sönmez, şöyle konuştu: “Ailemiz en önemli hazinemizdir. En kötü günlerimizde sığındığımız teselli, sıcaklı ve sevgi aracımız yuvamızdır. Temeli sevgi ve saygıyla kurulan bu kutsal ocağın tütmesi için hiçbir fedakârlıktan kaçılmamalı, aile fertleri birbirlerinin eksik ve kusurlarını değil, iyi ve güzel yönlerini görerek, hayatı şefkat, hürmet ve sevgi ekseninde paylaşmalıdırlar."

Reklam
Reklam

Aileleri besleyen diğer bir unsurun da çocuklar olduğuna dikkat çeken Sönmez, “Çok bilindik bir söz vardır, eğitim ailede başlar ve çocuklarına kişiliklerini ve benlikleri oluşturması için ilk ortamı sunar. Dolayısıyla onlara sağlıklı bir aile ortamı sunmak biz anne ve babaların görevidir. Sağlıklı aile ortamı eşlerin birbirine olan muhabbeti ile mümkündür. Sevgili Peygamberimizin şefkatli ve sevecen tutumu, kötü söz ve şiddetten uzak durması, her konuda yardımcı olması, istişarede bulunması aile mahremiyetine özen göstermesi, çocuklara karşı merhametli davranması ideal aile konusunda bizler için model alınması gereken en önemli, en somut örnektir. Mutlu ailede eşler sükûnet, güven, huzur ve hayatın lezzetini duyar. Eşler ‘ben’ ve ‘sen’ yerine ‘biz’ yaşantısını benimserler ise bu mutlu bir ailenin başlangıcıdır ve bu anlayış bu anlamda çok önemli ve kıymetlidir.” şeklinde konuştu.

İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez’in konuşmasından sonra İl Emniyet Müdürlüğü Rehberlik ve Psikolojik Büro Amirliği’nde görev yapan Psikolog Hatice Karakurt katılımcılara aile içi iletişimde dikkat edilecek hususları ve aile içi iletişimin önemini anlattı.

Reklam
Reklam

Konferans sonunda İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ve eşi Zeynep Sönmez, evliliklerinde 35 yılı tamamlayan bir çifte mutlu bir ömür dileyerek, çiçek verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz