Karaman'da "Sinema Günleri Festivali" Başladı

Karaman'da, yönetmenliğini Mesut Uçakan'ın yaptığı filmlerden oluşan "Sinema Günleri Festivali" başladı.

Karaman'da, yönetmenliğini Mesut Uçakan'ın yaptığı filmlerden oluşan "Sinema Günleri Festivali" başladı.

Piri Reis Kültür Merkezi'nde başlayan festivalde konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, müdürlük olarak Karaman'da her zaman ilklere imza atmaya çalıştıklarını söyledi.

Vali Süleyman Kahraman'ın destekleri ile ilk defa böyle bir festival düzenlediklerini ifade eden Orta, şunları kaydetti:

"Bu seneki festivalimizin onur konuğu Türk sinemasında önemli bir yere sahip olan Mesut Uçakan. Kendisinin yönettiği bir birinden güzel 10 filmini 3 gün boyunca siz sinema sevenlere ücretsiz olarak izlettireceğiz. İnşallah bu festivalimiz ileri ki senelerde daha yoğun şekilde devam edecek. Karaman 10 bin yıllık bir geçmişe sahip. Mevlana'nın, Yunus Emre'nin, Karamanoğlu Mehmet Bey'in izlerini taşıyan bir şehir. Bir kültür şehri."

Reklam
Reklam

Yönetmen Mesut Uçakan ise izleyicilere "Sinemanın dünü, bugünü, yarını" konulu bir konferans verdi.

Konuşmasında Türkiye'de 30 milyon sinema izleyicisi olduğunu, televizyon izleyenlerini de buna katarsak bu sayının 70 milyona çıktığının altını çizen Uçakan, "Hepimiz günün 3-4 saatini televizyon başında geçiriyoruz. Aslında televizyon da bir sinema. Dizileri, reklamları, haber programlarını da sinema filmi olarak görebiliriz. Bizi sinemayla eğittiler. İçimizi sinema ile boşalttılar"diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Çetin / Muzaffer Çağlıyaner

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: