Karaman'da, "Taşeli Bölgesinde MeyveYetiştiriciliğinin Geleceği Ve Analizi" Paneli

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce, "Taşeli Bölgesinde Meyve Yetiştiriciliğinin Geleceği ve Analizi" konulu panel yapıldı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce, "Taşeli Bölgesinde Meyve Yetiştiriciliğinin Geleceği ve Analizi" konulu panel yapıldı.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Ermenek Kültür Merkezi'ndeki panelde yaptığı konuşmada, üniversitelerin ülke ve şehir için en önemli kurum olduğunu söyledi.

Üniversitelerin değişmenin, gelişmenin ve ilerlemenin lokomotifi olduğunu ifade eden Gökmen, insan için ev ne ifade ediyorsa, üniversitenin de toplum ve ekonomi için aynı şeyi ifade ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Taşeli bölgesine bakıldığında, bölgenin önemli zenginlikleri olduğunu dile getiren Gökmen, "Bunlardan birisi de meyveciliktir. Bu konuda sorunları çözmek için birey ve kurum olarak bize önemli görevler düşmektedir. Biz üniversiteler olarak kurumlarla birlikte sorunların çözümü için elimizden geleni yapacağız" dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki ise Karaman'da çiftçilerin gelirlerinin yükseltilmesi için il müdürlüğü olarak yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Ermenek'teki Gökçekent ve Katranlı köylerinde, İl Özel İdaresi'nin yüzde 80 hibe desteğiyle, sera kurduklarını dile getiren Öztiryaki, şunları kaydetti:

"Bu bölgede yaşayan insanlarımızın gelir kaynaklarından en önemlisi meyveciliktir. Bu bölgelerde rakım ve iklim şartlarına uygun kiraz, elma, ceviz ve çilek bahçeleri kurularak birim alandan yüksek gelir getirecek bitkisel ürün çeşitliliğini kazandırmak için projeler hazırladık. Bu kapsamda Karaman merkez ve Taşeli bölgemizdeki meyvecilikle uğraşan çiftçilerimizin, ihracata yönelik modern kiraz bahçeleri kurabilmelerini sağlamak amacıyla önümüzdeki günlerde kiraz fidan dağıtımı yapılacaktır."

Reklam
Reklam

Muhabir: Mehmet Çetin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: