Karamanlı Lisesi, "Denizlerin Sesi" Projesiyle Avrupa'ya Açılıyor

Karamanlı Lisesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın Hayat Boyu Öğrenme Comenius Programı, Çok Taraflı Okul Ortaklıkları Projesi

Karamanlı Lisesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın Hayat Boyu Öğrenme Comenius Programı, Çok Taraflı Okul Ortaklıkları Projesi kapsamındaki "Denizlerin Sesi" projesine katılıyor.

Türkiye, İtalya, İrlanda, Portekiz, Estonya, Almanya ve Fransa'dan katılan okulların ortaklığında başlatılan proje, İrlanda'nın ev sahipliğinde başlayacak.

Projede öğrenciler tarafından ortak internet sitesi kurulması, denizler haritasının hazırlanması, ortak sözlük hazırlanması, dillerin doğuşu ve gelişimiyle ilgili anket ve sunumların yapılması, deniz temalı şiirlere yer verilmesi, yerel efsane, hikaye ve şarkıların paylaşılması, görülmesi gereken filmler ile okunacak kitapların belirlenmesi, resim ve fotoğraf sergilerinin açılması yer alıyor.

Reklam
Reklam

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan Ulusal Ajans tarafından 23 bin avro ödenekle desteklenen proje ile sosyal girişimciliğin artırılması amaçlanıyor.

Karamanlı Lisesi Müdürü Beykul Küpeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karamanlı Lisesi'nin "Denizlerin Sesi" projesi ile Avrupa'ya açılacağını kaydetti. Küpeli, "Bu proje ile okulumuzu, ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi en güzel bir şekilde tanıtacağız" diye konuştu.

Muhabir: Murat Çoban

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: