Karamanlis, hükümeti kurma görevini aldı

Atina (AA)- Yunanistan'da dün yapılan genel seçimlerde 300 üyeli parlamentonun 152 sandalyesini kazanan Yeni Demokrasi Partisi'nin (YDP) Genel Başkanı ve Başbakan Kostas Karamanlis, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'dan yeni hükümeti kurma görevini aldı.

Karamanlis, cumhurbaşkanlığı sarayından çıkışında yaptığı açıklamada, Papulyas'dan hükümeti kurma görevini aldığını belirterek, Yunanistan'ı daha ileriye taşıma yönündeki taahhütlerini yerine getirmek için çalışacaklarını söyledi. Yunanistan'daki sistem gereği, Karamanlis en geç çarşamba günü kabinesini açıklayacak ve kabine üyelerinin cumhurbaşkanlığı sarayında yapılacak yemin törenlerinin ardından bakanlar kurulu ilk toplantısını yapacak.

Reklam
Reklam

Hükümetin kurulmasının ardından perşembe günü parlamento toplanarak başkanını seçecek. Cuma günü ise Karamanlis hükümet programını parlamentoya sunacak. Genel kurulda hükümet programı üzerindeki tartışmanın ardından pazar günü güven oylaması yapılacak. Bu arada, YDP'ye yakın kaynaklar, Karamanlis'in Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni'yi görevinde tutacağını, ayrıca savunma ve ekonomi bakanlıklarında değişiklik yapmasının beklenmediğini açıkladılar.