Karamanlis'ten İzmir'in EXPO adaylığına destek

İstanbul (AA)- Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, ekonomik alandaki işbirliğinin iki ülkenin daha da yakınlaşmasına yol açtığını belirterek, "Bu, sürtüşme ve gerilimlerin ortaya çıkardığı zararları da bertaraf etmektedir" dedi.

Başbakan Karamanlis, Türk-Yunan İş Forumunda, iki ülke arasındaki işbirliğine son derece önem verdiklerini dile getirerek, ekonomik ve ticari ilişkilerin ve karşılıklı yatırımların, yaygın bir işbirliğinin de temelini oluşturması gerektiğini kaydetti.

İki ülke arasındaki ortak çıkarlar doğrultusunda işbirliğinin sürdürülmesi gerektiğini anlatan Karamanlis, "Ekonomik alanda işbirliği iki ülkenin daha da yakınlaşmasına yol açmaktadır. Bu, sürtüşme ve gerilimlerin ortaya çıkardığı zararları da bertaraf etmektedir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Karamanlis, iki ülke arasında kurumsal anlamda da önemli bir işbirliği bulunduğunu ve bunun iki ülkedeki karşılıklı yatırımlarda kendini gösterdiğini ifade etti.
Türkiye ile Yunanistan arasında hukuki anlamda sorun yaratan bir durumun bulunmadığını dile getiren Karamanlis, iki ülke arasında yatırımların desteklenmesi ve çifte vergilendirmenin önlenmesi anlaşmalarının buna örnek olduğunu söyledi.

Karamanlis, "Şunu da belirtmek isterim ki, bankacılık alanında yapılan yatırımlar çok önemli. Yunan Ulusal Bankasının Finansbank'la ilgili ortaklığı örnek olarak verilebilir. Ziraat Bankasının ülkemizde şube açması da önemli bir örnek. Bizim ikili yatırımları daha da cesaretlendirmeye ve güçlendirmeye önem vermemiz lazım" diye konuştu.

İki ülke ilişkilerinin dostane bir çerçeve içinde gelişebileceğini ifade eden Karamanlis, Yunanistan'ın hedefinin çok açık olduğunu, Türkiye ile ilişkileri, uluslararası hukuka aykırı eylemlerden kaçınarak geliştirmek istediklerini dile getirdi.

Karamanlis, TOBB VE DEİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun, İzmir'in EXPO adaylığına Yunanistan'dan destek istemesine ilişkin olarak, "Ekonomik ve ticari işbirliği kapsamında Yunanistan, İzmir'in EXPO adaylığını destekleyecek ve eminim ki Yunanistan iş dünyası, orada kendini güçlü bir şekilde gösterecek" dedi.

Reklam
Reklam