Karamollaoğlu: Seçim ittifakı diye bir düşüncemiz yok

SP Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, hükümet hakkında verdikleri gensoru önergesiyle ilgili olarak, "Önümüzü görmeden biz ille de gensorumuzu devam ettireceğiz iddiasında da değiliz. Önümüzü mutlaka görmek isteriz" değerlendirmesinde bulundu.

Partisinin genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Karamollaoğlu, Türk-İş Başkanı Bayram Meral'in CHP'ye katılmasını eleştirdi. Kemal Derviş'in de CHP'ye katıldığına dikkat çeken Karamollaoğlu, "Burada CHP kazandığından çok, herhalde kaybedecek" iddiasında bulundu. Kamu çalışanlarının son 5 yıl içinde iyice ezildiği ifade eden Karamollaoğlu, memura en az yüzde 51 oranında zam yapılması gerektiğini savundu.

"KAMUOYU YOKLAMALARINA İTİBAR ETMİYORUZ"

Gazetecilerin seçim ittifakı ile ilgili sorularını cevaplayan Karamollaoğlu, SP olarak kamuoyu yoklamalarına itibar etmediklerini belirterek, "Bizim seçim ittifakı diye bir düşüncemiz yok. Seçime tek başımıza gireceğiz" dedi. Mollaoğlu, hükümet hakkında verdiklerini gensoru önerisinin hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Önümüzü görmeden biz illede gensorumuzu devam ettireceğiz iddiasında da değiliz. Önümüzü mutlaka görmek isteriz. Çünkü seçime giderken Türkiye'de bir boşluk olsun, başka türlü sıkıntılar doğsun, bunu da istemeyiz. Böyle bir durum meydana gelirse biz bu iddiamızı yeniden gözden geçiririz. Fakat 1 Ekim'de Meclis açılacağı için önerge otomatikman gündeme alınacak. O günkü şartlar altında konuyu yeniden değerlendireceğiz. Bu hükümetle gitmeyelim ama yeni hükümetinde ne olacağını az çok görmemiz lazım."

Karamollaoğlu, "Başka partilerde tanınmış kişiler aday oluyor. Sizde de böyle bir şey var mı?" yönündeki soruya, "Evet bizim dilimiz yandı. Onun için biz ince eleyip sık dokuyoruz. Bizim bu seçimlerde rüzgara kapılmayacak insana ihtiyacamız var. Rüzgara kapılıp IMF peşinde koşanlar bizim saflarımızda zaten yer alamaz" karşılığını verdi.

Kaynak: İHA