Karamürsel FEM Dershanesi'nden Velilerine Motivasyon Semineri

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde FEM Dershanesi tarafından velilere yönelik motivasyon semineri düzenlendi. FEM Dershanesi Karamürsel Şube...

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde FEM Dershanesi tarafından velilere yönelik motivasyon semineri düzenlendi.

FEM Dershanesi Karamürsel Şube Müdürü Sadık Erdoğmuş, yaptığı teşekkür konuşmasında yaklaşan sınavlarla ilgili bilgilendirme yaptı.

Seminerde konuşan Kocaeli Anafen Dershaneleri Rehberlik Uzmanı Cüneyt Öç, sınavlara kısa bir süre kaldığını ve bu sürede bir öğrencinin başarısına etki edecek birçok etkenin olduğunu söyledi. Cüneyt Öç, bu süre içerisinde öğrenci ile aile arasındaki ilişkiye dikkat çekti. Öç, "Sınava az bir süre kala öğrenci annesi veya babası tarafından fazla sıkıştırılmamalı, öğrenci rahatlatılmalı, onu rahatlatacak aktiviteler yapılmalı." dedi.

Reklam
Reklam

"Öğrencinin deneme sınavlarında yapmış olduğu iyi sonuçları ileri sürülerek motive edilmeli." diyen Öç, öğrenciye hiçbir zaman başarısızlığı ile 'bu zamana kadar çalışmadın bundan sonraki çalışmanla hiçbir şey yapamazsın' gibi adaptasyon ve moral bozacak hiçbir şey söylenmemesi gerektiğini belirtti.

Aile bireylerinin öğrenciye ekip olarak destek vermesi gerektiğini belirten Öç, ailede anne ve babanın rolü kadar olmasa da abi, abla ve kardeşlerin de rolünün büyük olduğunu vurguladı. Son haftaların da iyi değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Öç, öğrencinin hiçbir zaman 'nasıl olsa son 1–2 hafta kaldı' diye kesinlikle rehavete kapılmaması gerektiğini ifade etti. Öç, "Bazı ailelerin de 'çocuğum son haftalarda biraz rahatlasın' diye tamamen öğrenciyi bir denetimsizliğe ve rehavete itebiliyor, rehavete kapılan bir öğrenci rehaveti rahatlık olarak görüyor, sınavda başarısı düşüyor. Buna da dikkat etmek gerekli." diye konuştu.

Programda yapılan çekilişte ismi çıkanlara hediyeleri verilirken, tüm velilere program çıkışında gül dağıtıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: