Karamürsel’de Lise Öğrencilerinden Kutlu Doğum Naat Gecesi

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında Karamürsel Müftülüğü'nce naat okuma yarışması düzenlendi.Liseler arasında...

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında Karamürsel Müftülüğü'nce naat okuma yarışması düzenlendi.

Liseler arasında düzenlenen yarışmada okullarında birinci gelen öğrenciler, Karamürsel Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen Naat Gecesi programında naatlarını okudu. Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra Karamürsel Oluklu Camii imam hatibi İdris Yıldırım, Peygamber Efendimiz (sas) için yazmış olduğu şiirini okuduğu programın açılışında, Karamürsel Müftüsü Yılmaz Küçük, gecenin anlamına binaen kısa bir konuşma yaptı. Küçük, çok anlamlı bir gece olduğunu söyleyerek, şiir ve naat okuyan öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Reklam
Reklam

İki bölüm halinde düzenlenen programın ikinci bölümünde, Karamürsel Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Haluk Öztürk; Karamürsel Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı ve tiyatro yazarı Zeki Bayram’ın yazmış olduğu’ İnsanlık Onuru’ adlı tek kişilik tiyatro gösterisini sergiledi.

Naat okuma programı, Karamürsel Ramiz Hoca Camii imam hatibi Serhat Şahan’ın seslendirmiş olduğu, Mehmet Akif Ersoy’un ‘On Dört Asır Evvel Böyle Bir Geceydi‘ şiiri ile tamamlandı. Naat okuyan tüm öğrencilerin de gönüllerde birinci olduğu ifade edilen gecede naat okuyan öğrenciler, çeyrek altın ve birer kol saati ile ödüllendirildi. Öğrencilere ödüllerini, okullarının müdür ve müdür yardımcıları takdim etti. Milli Eğitim Karamürsel İlçe Şube Müdürü Necati Çimen, naat okuyan öğrencileri tebrik ederek, yetişmelerinde emeği geçen öğretmenlerine teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: