Karamürsel'de Sigarasız Yaşam Eğitimleri Sürüyor

Karamürsel Devlet Hastanesi ve Karamürsel Eğitim Konseyi organizasyonu ile ilçedeki tüm ilköğretim okulları ve liselerde...

Karamürsel Devlet Hastanesi ve Karamürsel Eğitim Konseyi organizasyonu ile ilçedeki tüm ilköğretim okulları ve liselerde verilen "Sigarasız Yaşam" eğitimleri devam ediyor.

Her hafta iki okulda veli, öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile gerçekleştirilen eğitimlerde, Karamürsel Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Uzman Dr. Uğur Zeren tarafından Sigaranın Zararları ve Bağımlılık Tedavisi konusunda katılımcılara bilgi verilerek, katılımcılar tarafından sorulan sorulara cevap veriliyor. Dr. Zeren verdiği eğitimlerde, sigara bağımlılığının çok ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirterek, "Her gecen gün sigaranın yol açtığı hastalıklarla uğraşan hasta sayısının arttığı bilinen bir gerçektir. Sigara var olan hastalıkları kötüleştirebilmekte veya başka psikiyatrik hastalıkların belirtilerini önlemek için kişinin kendince bulduğu yanlış bir strateji olabilmektedir. Hukuksal önlemlerin giderek arttığı günümüzde sigara içen herkesin danışma amacıyla bize başvurmasını kendisinin ve toplumumuzun sağlığı için önermekteyiz' dedi.

Reklam
Reklam

Karamürsel Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Sigara Bırakma Polikliniği'ne 18 Temmuz 2011 tarihinden itibaren 312 kişi sigarayı bırakmak istediğini belirterek başvurmuş, başvuranlardan 76 kişi ise sigara bırakma tedavisi sonucunda olumlu gelişme kaydederek sigarayı bıraktı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz