Karanlık cadde ve sokaklar hırsızlığa davetiye çıkarıyor

Diyarbakır’da çok sayıda cadde ve sokakta ışıkların yanmaması hırsızlığa adeta davetiye çıkarıyor. Hırsızlık oranının yüksek...

Diyarbakır’da çok sayıda cadde ve sokakta ışıkların yanmaması hırsızlığa adeta davetiye çıkarıyor. Hırsızlık oranının yüksek olduğu Bağlar ilçesinde onlarca cadde ve sokağın ışıkları yanmazken, muhtarlar DEDAŞ’ın tutumundan şikâyetçi.
Diyarbakır’ın merkez Suriçi ile Bağlar ilçesinde yüzlerce dar sokak ve cadde bulunuyor. Gündüzleri araçların bile zor girdiği bu sokaklar, akşam olduğu zaman zifiri karanlığa dönüyor. Bu durum mahalle sakinlerinin can ve mal güvenliğini tehlikeye atarken, hırsızlığa davetiye çıkarıyor. Çünkü sokaklarda bulunan onlarca sokak lambalarından hiçbiri yanmıyor. Bu durum Diyarbakır’da neredeyse bütün yerleşim yerlerinde yaşanıyor. Bağlar ilçesi Muradiye, Yunus Emre, Şeyh Şamil, Kaynartepe; Suriçi ilçesindeki ise Hasırlı, Ali Paşa, İskenderpaşa bunlardan sadece bir kaçı.
Bu semtlerde Dicle Elektrik Dağıtım AŞ’nin(DEDAŞ) kontrolündeki yüzlerce sokak lambasının neredeyse tamamının akşamları yanmadığını dile getiren Muradiye Mahallesi sakinlerinden Ahmet Diri, durumu DEDAŞ’a defalarca iletmesine rağmen sorunun bir türlü çözüme kavuşturulmadığını söyledi. Hırsızın, esrarcısının bu sokakları kullandığını ifade eden Diri, karanlık sokaklardan dışarı çıkamayacak duruma geldiklerini belirterek, DEDAŞ'a durumu bildirdiklerinde ‘Kaçak kullanmasınlar lambalar yansın' karşılığının verildiğini iddia etti. Diyarbakır’da bazı semtlerde ise sokak lambalarının gündüzleri yandığına herkesin şahit olduğunu aktaran Diri, bu durumun DEDAŞ’ın konuyla hiç ilgilenmediği anlamına geldiğini savundu.
Suriçi ilçesinde Alaattin Kartal ise aynı konudan şikayetçi. Melikahmet Mahallesi'ndeki cadde ve sokakların düzenli yanmadığını anlatan Kartal, bunun için defalarca ilgili kurumlara dilekçe verdiklerini söyledi. DEDAŞ’ın sokakları neden aydınlatmadığına anlam veremediğini belirten Kartal, “Sokak lambaları ve hepsi sağlam, ama yanmıyor. Neden yanmadığını DEDAŞ bize söylemeli. Genç kızlarımız var, karanlık çöktü mü dışarı çıkmaktan çekiniyorlar.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz