Karaosmanoğlu: Yapılan işin ve eylemin adına ‘şarlatan’ dedim

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu,...

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Kocaeli'nin Dilovası ve Kandıra ilçelerinde yaptığı araştırmayı açıklamasının ardından kendisine “şarlatan” dediğini ileri sürdüğü Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu hakkında açtığı davanın görülmesine devam edildi.
Kocaeli 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, avukatları Av. Ali Haydar Konca, Av. Beyhan Savran, Av. Hasan Hüseyin Evin, Av. Nesrin Aktaş, Av. Yıldız Ertuğ Ünder, Av. Elvan Olgun ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve avukatı İbrahim Ateş katıldı.
Duruşmada ilk olarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na söz verildi. ‘Yapılan işin ve eylemin adına şarlatanlık dedim’ diyen Karaosmanoğlu “Herhangi bir bölgem içerisinde sağlık ile ilgili sorun varsa beni ilgilendirir. Kendisine böyle bir araştırma görevi verilen bilim adamı bu araştırma sonuçlanmışsa eğer bunu en yakın mülki idareye, sağlık müdürlüğü ve belediyeye bildirmesi gerekir. Önce araştırmasını buralara tebliğ etmesi gerekir ki buralarda bir tehlike varsa önlem alınsın. Böyle bir araştırma sonucu valiliğe bildirilmemiş, üniversiteye tebliğ edilmemiş, belediyelere herhangi bir bilgi verilmemiş, doğrudan doğruya televizyonlara çıkıp ‘şov ‘ yapılmıştır. Bilim adamına bu yakışmaz. Böyle bir şey yapmanın adına da şarlatanlık denir dedim. Burada kesinlikle müştekiye şarlatan diye bir şey söylemedim. Yapılan işin ve eylemin adına şarlatanlık dedim." diye konuştu.
Karaosmanoğlu’nun konuşmasının ardından davacı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’na söz verildi. Hamzaoğlu da avukatının beyanlarına katıldığını belirterek, "Şikayetim devam ediyor." dedi. Hamzaoğlu’nun konuşmasının ardından mahkeme başkanı kararı açıkladı. Mahkeme başkanı, duruşmanın 24 Kasım’a bırakılmasına karar verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz