Karapınar'da Ayçiçeği Ekim Alanları Artıyor

Karapınar Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozaklı, son yıllarda ekim alanı hızla artan ayçiçeği hasadının devam ettiğini söyledi.

Karapınar Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozaklı, son yıllarda ekim alanı hızla artan ayçiçeği hasadının devam ettiğini söyledi.

Bozaklı, yaptığı açıklamada, Karapınar'ın tarım üssü konumuna geldiğini söyledi.

İlçe tarımında ürün çeşitliliğinin her geçen gün arttığını ifade eden Bozaklı, şunları kaydetti:

"Bu ürünlerden bir tanesi de ayçiçeğidir. İlçemizde ayçiçeği, 70-100 bin dekar arasında ekilmektedir. Ancak kurak bir mevsim yaşamamız ve hava sıcaklıklarının farklılık göstermesi, rekolteyi engellemiştir. Son dönemlerde hububat ekimi azalmış, bununla birlikte değişik ürün ekimleri de artmıştır. Bunun en önemli sebebi; çiftçilerimizin maliyeti az, geliri fazla ürünlere yönelmesidir. Hububat ekiminin azalmasıyla birlikte saman ihtiyacımızın arttığı da bir gerçektir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Mithat Korkusuz / İbrahim Yozoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz