Karapınar'da Büyükşehir Yasası Konuşuldu

AK Parti Konya İl Başkanlığı'nın ilçelerde başlattığı "Büyükşehir Yasası Bilgilendirme Toplantıları" sürüyor. Yeni yasa Karapınar'da düzenlenen toplantıyla konuşuldu.

AK Parti Konya İl Başkanlığı'nın ilçelerde başlattığı "Büyükşehir Yasası Bilgilendirme Toplantıları" sürüyor. Yeni yasa Karapınar'da düzenlenen toplantıyla konuşuldu.

AK Parti Karapınar İlçe Teşkilatı tarafından koordine edilen bir toplantı ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayından geçen Büyükşehir Belediyeleri Yasası, her yönü ile konuşuldu.

Karapınar Belediyesi Toplantı Salonu'ndaki toplantıya AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Göksu, İl Yönetim Kurulu Üyesi Emrah Kavak ve Kamil Şentürk ile Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, AK Parti Karapınar İlçe Başkanı Mehmet Yaka, İl Genel Meclisi üyeleri, belediye başkanları, AK Parti ilçe ve belde yönetimleri, muhtarlar, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Yerlikaya, programda yaptığı konuşmada, Büyükşehir Yasası'nın bir ihtiyaçtan kaynaklandığını belirtti.

AK Parti iktidarında köylerin de şehirdeki imkanlara kavuşturulabilmesi için büyük çabalar sarf edildiğini ifade eden Yerlikaya, "Ancak bu yasayla bu gayretlerde başka bir aşamaya geçilmiş oluyor. Büyükşehir kanunuyla birlikte beldelerimizin ve köylerimizin şehrin her türlü imkanlarına kavuşacağı, köylü şehirli ayrımının da ortadan kalkacağı muhakkaktır" dedi.

Söz konusu kanunla kaynakların daha etkin kullanılacağını, yeni kurulan büyükşehir belediyeleri ile birlikte de ilçelerin adeta büyük ilçe belediyesi haline geleceğinin altını çizen Yerlikaya, şunları kaydetti:

"AK Parti olarak belediyecilik konusunda küresel bir iddia sahibiz. Bu kanunun temel amacı, Türkiye'de demokrasiyi hem ülke bazında hem de yerel düzeyde güçlendirmek, belediye hizmetlerinde verimliliği sağlamak ve belediyelerin daha iyi hizmet vermesini sağlamaktır. Parti olarak ülkemizde birçok alanda büyük reformlar gerçekleştirdik. Büyükşehir belediye kanunu da bu reformlardan biridir. Bu kanunla belediye hizmetlerinde çağ atlanacağına inanıyorum. Bu kanun ile köylerimiz kalkınacak, köylülerimiz daha da zenginleşecektir."

Reklam
Reklam

Yerlikaya'nın konuşmasının ardından AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Göksu, yeni düzenlemeyi konu alan bir sunum yaptı. Daha sonra toplantı, soru cevap bölümünün ardından son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz