Karapınar'da Isim Değişikliği Önerisi

 Demokratikleşme paketindeki köy, ilçe ve illerin isim değişikliğiyle ilgili madde gereği, Karapınar'da bir avukat ilçenin isminin "Sultaniye" olarak değiştirilmesini önerdi.

Demokratikleşme paketindeki köy, ilçe ve illerin isim değişikliğiyle ilgili madde gereği, Karapınar'da bir avukat ilçenin isminin "Sultaniye" olarak değiştirilmesini önerdi. Karapınar Belediyesinde avukatlık yapan Mehmet Murat Deveci, yaptığı açıklamada, Karapınar'ın adının "Sultaniye" olmasının istendiğini söyledi. İlçenin eski isminin Sultaniye olduğunu belirten Deveci, şunları kaydetti: "Sultaniye ismi ilçe halkı tarafından çeşitli şekillerde yaşatılmakta ve halen kullanılmaktadır. Açıklanan Demokratikleşme Paketi ile bazı il ve ilçelerin eski isimlerinin iade edileceğinin müjdesi ilçemizde de heyecanla karşılanmıştır. Sultaniye isminin yeniden ilçeye verilmesi halk tarafından telep edilmektedir. İsim değişikliği konusunda siyasilerden ve sivil toplum kuruluşlarından destek bekliyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: