Karapınar'ın İçme Suyu Sorunu Çözüldü

Malatya’nın Akçadağ ilçesi Karapınar köyünde yapılan sondaj çalışması neticesinde 150 metrede saniyede 6 litre su...

Malatya’nın Akçadağ ilçesi Karapınar köyünde yapılan sondaj çalışması neticesinde 150 metrede saniyede 6 litre su bulundu.

Karapınar köyünü ziyaret eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet İşidoğru, Destek Hizmetler Müdürü Turan Örengül ile Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Hikmet Türkoğlu yapılan çalışmaları yerinde inceledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, ''Su ve kanal hizmetlerimize bağlı ekipler burada sondaj çalışması yapıyor. Yapılan çalışma oldukça başarılı oldu. Karapınar köyü daha önceden açtığımız sondajdan çıkan su ihtiyacı karşılamamaktadır. Köyümüz dağınık bir yerleşim yerinde bulunmaktadır. Şehre çok yakın olduğu için yazın köyün bütün vatandaşları geri geliyor. Böyle olunca içme suyu sıkıntısı çekiliyor. Yaptığımız sondaj çalışması neticesinde 150 metre derinlikten saniyede 6 litre akan bir su bulundu. Bu su köyümüzün ihtiyacını karşılayacak bu su köylü vatandaşımıza hayırlı olsun diyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Karapınar Köyü Muhtarı Mehmet Özdağlar ise, ''Köyümüzün içme suyu yetersizdi. İl Özel İdaresi’ne yaptığımız müracaat neticesinde burada güzel bir sondaj çalışması yapıldı. Saniyede 6 litre akıyor. Köyümün içme suyu sıkıntısı çözülecek, çok mutluyum''ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz