Karapürçek Yağlı Güreşleri’nde Altın Kemer Osman Aynur’un Oldu

Bu yıl 22’ncisi düzenlenen geleneksel Karapürçek Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan Osman Aynur oldu. Kıyasıya rekabetin yaşandığı...

Bu yıl 22’ncisi düzenlenen geleneksel Karapürçek Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan Osman Aynur oldu. Kıyasıya rekabetin yaşandığı güreşlerde altın madalyayı, Ali Gürbüz’ü yenen Osman Aynur kazandı. Başpehlivanlık müsabakalarında Ali Gürbüz ikinci olurken, Ahmet Avcı ve Vedat Engin ise üçüncülüğü paylaştı.

Her yıl olduğu gibi Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce güreşçinin katılımıyla gerçekleşen Karapürçek Yağlı Güreşleri'nde, güçlerini er meydanında gösteren güreşçiler gün boyu süren müsabakalarda rakiplerini elemeye çalıştılar. Karapürçek Güreş Alanı’nın her köşesinde rakipleriyle karşılaşan güreşçiler, güreşseverlere güzel bir gün yaşattılar.

Reklam
Reklam

Başpehlivanlık mücadelesinde finale kalan Ali Gürbüz ve Osman Aynur, nefesleri kesen bir güreş ortaya koydular. Dakikalarca süren mücadelenin sonunda rakibinin sırtını yere getiren Osman Aynur 2012 yılının başpehlivanı oldu. Kupa merasiminde birincilik kürsüsüne çıkan Başpehlivan Aynur’a madalyasını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi taktı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki tarafından altın kemeri takılan Osman Aynur, Anadolu’nun Kırkpınarı Karapürçek Yağlı Güreşleri’ne ismini yazdırdı.

Başaltı kategorisinin birincisi Orhan Okulu oldu. İkinciliği Nadir Takı alırken, Bayram Doğan ve Burhan Şahin üçüncülüğü paylaştılar. Büyük orta kategorisinde ise Fatih Kambur birinci, Oktay Sancak ikinci, Hasan Zeybek ve İbrahim Katkıcı üçüncü oldu. Küçük orta büyük boy kategorisinin birincisi Sani Kurt oldu. İkinci Kemal Şahin, Üçüncü ise Cemali Küçükdüştü ve Semih Turgut oldu. Küçük orta küçük boyda ise Ahmet Ercan birinci, Gökhan Kartok ikinci, İlhan Ergün ve Yücel Yazıcı üçüncülük madalyası aldılar.

Reklam
Reklam

Deste Küçük kategorisinin birincisi Cengizhan Şimşek olurken, Deste Orta kategorisinin birincisi Adil Murat Arda, Deste Büyük kategorisinin birincisi ise Mustafa Batu oldu. Hubey Engin Teşvik 1, Doğan Özkaya Teşvik 2 kategorisinde, Tuncay Karabacak Tozkoparanda, Metin Alparslan Temizce ise Ayak kategorisinde galip gelen güreşçiler oldu. Minik 1’de Kubilay Karakulak, Minik 2’de ise Turgut Aybey madalyanın sahibi oldular.

Güreş Ağası için açık arttırma yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’nin “Hedef 2023, açılış da 23 bin lira olsun” sözleriyle 23 bin liradan açılan Ağalık ihalesinde kıyasıya gerçekleşen açık artırmayı 105 bin TL teklifle yine Seyit Koca kazandı.

Güreş ağası unvanını üçüncü kez kazanan Seyit Koca altın kemerini taktı ve AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Başkan Tiryaki ve Ali Fuat Türkeli ile birlikte şeref turu atarak tribünleri selamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: