Karargah Binasına Baskın Anı Polis Kamerasında

Yasadışı terör örgütü DHKP-C'nin gençlik yapılanmasına yönelik operasyonun polis kamerası görüntüleri basına dağıtıldı. Örgütün Şişli'deki...

Yasadışı terör örgütü DHKP-C'nin gençlik yapılanmasına yönelik operasyonun polis kamerası görüntüleri basına dağıtıldı. Örgütün Şişli'deki karargah evine düzenlenen operasyon saniye saniye kaydedilirken, şüphelilerin polise yakalanmamak için 7 ayrı demir kapıyla korundukları ve operasyon sırasında içerideki dijital verileri de tek tek ateşe verdikleri tespit edildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP-C'nin eylem hazırlığındaki gençlik yapılanmasına yönelik çalışma başlattı. Tamamlanan tespitlerin ardından harekete geçen ekipler, Özel Harekat Timleri ve çevik kuvvet ekiplerinin desteğinde operasyon için düğmeye bastı. Şişli'de bir binaya baskın düzenleyen ekipler, kumla doldurulmuş 7 ayrı demir kapıyla karşılaştı. Ekipler, güçlendirilmiş çelik kapıları ve duvar setlerini koçbaşı kesici aletlerle kırarak içeri girebildi. Yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından binaya girmeyi başaran ekipler, içeride saklanan 10 örgüt üyesini gözaltına aldı.

Reklam
Reklam

Şüphelilerin gizlendikleri binada arama yapan ekipler, bol miktarda örgütsel dokuman, 3 bilgisayar ile 4 hard diski kırılmış vaziyette ele geçirdi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'sinin tutuklandığı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: