Karasuv'un denetimi özbek askerlerde

KARASUV (İHA) - Özbek askerleri, gece düzenledikleri operasyonla Karasuv kasabasında kontrolü tekrar ele aldı. Askerler, isyancıların lideri Bahtiyar Rahimov'u da yakaladı.

Bahtiyar Rahimov'un Özbek askerleri tarafından yerel saatle 04.00 sıralarında yakalandığını dile getiren Özbek vatandaşı Muhammetcan Alişarov, "Rahimov halkın temsilcisiydi ve halka destek veriyordu. Gece yakalandı. Halk ise yakalanmasına tepki göstermedi. Çaresiz ve sessiz kaldık. Askerler sınıra gelerek duruma hakim oldu" dedi. Bahtiyar Rahimov ile Dilmurat'ın halk için çalıştığını ifade eden Özbek vatandaşı Nigara Adinova ise, "Onlar bu köprüyü yaptı. Yakalandıkları için çok üzülüyoruz; çünkü bir suçları yok. Sadece insanlar için çalışıyorlardı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Özbek askerlerin Karasuv'da kontrolü ele almasının ardından, Kırgızistan ile Özbekistan sınırındaki geçişlerde kontroller arttırıldı.
Özbek askerleri, Özbek vatandaşların bölgeye giriş çıkışlarına sıkı kontroller altında izin veriyor. Köprünün diğer yanında bulunan Kırgız askerleri de geçişlerde kontrol yapıyor.