Karataş Gölü Kuş Cenneti Olacak

 Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur’un Karamanlı ilçesi sınırları içerisindeki, Karataş Gölü’nde incelemelerde bulundu.

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur’un Karamanlı ilçesi sınırları içerisindeki, Karataş Gölü’nde incelemelerde bulundu. Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ve Karamanlı İlçe jandarma Garnizon Komutanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü ağaçlandırma çalışmalarını yerinde görmek için Karataş Gölü'ne gelen Vali Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karataş Gölü'ndeki kuş varlığının korunması ve çoğalması için çalışmalar yapıldığını anlattı. Karataş Gölü'nden sulama kanaletleriyle tarımsal sulamanın yapıldığını belirten Vali Yılmaz, şunları söyledi: "Yaklaşık 5 bin dekarlık bir alana, 300 bin civarında ağaç dikilecek. Şu ana kadar 60 bine yakın ağaç dikilmiş durumda. Bu yıl içerisinde ağaçların dikimi tamamlanacak. Dikilen ağaçlar, hem toprağı tutma açısından hem de bölgenin ileriye dönük olarak kuş cenneti ve mesire yeri olmasını sağlayacak. Buna uygun hazırlıklar yapılacak. Şu an göçmen kuşların bir kısmının geldiğini görüyoruz. Burada, yüzlerce kuş türü var. Karataş Gölü, tesislerin tamamlanmasıyla, vatandaşlarımızın doğayla baş başa vakit geçirebileceği bir yer olacak." Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci de Karataş Gölü yaban hayatı geliştirme sahası çalışmaları kapsamında, bölgeye toplam 300 bin adet, kiraz, ceviz, çam, iğde, akasya ve nar ağaçlarının dikileceğini belirtti. Değirmenci, ağaçlandırma yapılan alanın etrafının tellerle koruma altına alınacağını, çalışma yapılan alanda, yürüyüş yolları, kuş gözlem evi ve mesire alanların da yapılacağı söyledi. - Karataş Gölü Karataş Gölü hakkında bilgi veren Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü, Burdur Şube Müdürü Tamer Yılmaz, Karataş gölün 2006 yılında yayımlanan Türkiye'nin önemli doğa alanları derlemesi kapsamında, 305 alandan biri olarak tespit edildiğini kaydetti. Gölün, Burdur'un en önemli 7 sulak alanından birisi olduğunu vurgulayan Tamer Yılmaz, şu bilgileri verdi: "Karataş Gölü, Türkiye'nin 135 adet uluslararası öneme sahip sulak alanlarından biris olup, ayrıca yaban hayatı geliştirme sahasıdır. Karataş Gölü alt havzası, kuş türleri açısından ülkemizdeki önemli yaşam alanlarından biridir. Havzada yer alan Karataş Gölü, havzanın bu değeri almasında önemli yer tutmaktadır. Bu kapsamda, alt havzada yürütülen arazi çalışması ve literatür araştırması sonucunda toplamda 122 kuş türünün varlığı tespit edilmiştir. Bu türlerden 61 tanesi su kuşu, 48 tanesi ötücü, 12 tanesi gündüz, biri ise gece yırtıcısıdır. Alanı kullanan başlıca su kuşu türleri, Angıt, Boz Kaz, Sakarca Kazı, Gri Balıkçıl, Büyük ve Küçük Ak Balıkçıl, Fiyu, Elmabaş Patka, Boz Ördek, Çamurcun, Çamurçulluğu sayılabilir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: