Karataş İstanbul'da defnedilecek

Hollanda'da hayatını kaybeden terör örgütü DHKP/C Lideri Dursun Karataş'ın avukatı Taylan Tanay, müvekkilinin cenazesinin İstanbul'a getirileceğini söyledi.

KARATAŞ'IN ÖLDÜĞÜ DOĞRULANDI

Kanser tedavisi gördüğü Hollanda'da hayatını kaybeden terör örgütü DHKP/C lideri Dursun Karataş'ın avukatı Taylan Tanay, Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Dursun Karataş'ın kardeşi Recep Karataş ve diğer avukatlarının da hazır bulunduğu toplantıda müvekkilinin ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getiren avukat Taylan Tanay, "Müvekkilimiz Dursun Karataş 11 Ağustos 2008 tarihinde saat sabaha karşı 05.00 sıralarında Hollanda'da yaşamını yitirmiştir. Türkiye'de yaşamı ve ölümü spekülasyon konusu yapılan başka da hiç kimse yoktur" dedi.

Reklam
Reklam

KARATAŞ'IN ÖLDÜĞÜ DOĞRULANDI
Ailesi ve avukatları olarak Hollanda'da cenaze ile ilgili girişimlere başladıklarını ifade eden Tanay, "Ailenin aldığı kara göre Dursun Karataş, İstanbul'da defnedilecek. Henüz net olarak karar verilmiş değil ama ilerleyen sürede bu sizinle paylaşılacak" diye konuştu.

Cenazenin ülkeye getirilmesi için gerekli bazı yasal prosedürlerin halledilmeye çalışıldığını belirten Tanay, "Yasal prosedürler tamamlanmadığı için de henüz getirilemiyor. Çünkü müvekkilimin siyasal bir kimliği söz konusu.

KARATAŞ'IN ÖLDÜĞÜ DOĞRULANDI

Aileden biri cenazeyi teslim almak üzere Hollanda'ya gidecek. Müvekkilimiz hakkında daha önceden 1994 yılında Fransa'da ve 2004 yılında Brüksel'de açılmış dava söz konusu. Ama herhangi bir problem yok. Aile cenazeyi teslim almak istiyor" şeklinde konuştu.

Taylan, cenazenin Türkiye'ye getirilmesi ile ilgili olarak Valilik ve Emniyet tarafından da bir sorun çıkacağını zannetmediğini sözlerine ekledi.