Karataş Sulama Birliği Yeni Şantiye Binasına Taşındı

Karamanlı ilçesi sınırları içerisindeki Karataş Gölü Arazi Sulama Birliği, Burdur-Karamanlı karayolunun Kemer yol ayrımında bulunan yeni şantiye binasına taşındı.

Karamanlı ilçesi sınırları içerisindeki Karataş Gölü Arazi Sulama Birliği, Burdur-Karamanlı karayolunun Kemer yol ayrımında bulunan yeni şantiye binasına taşındı.

Kozluca Belediye Başkanı ve Kozluca Sulama Birliği Başkanı Gültekin Altındal, yaptığı açıklamada, Karataş Gölü'nden Kemer ilçesinin yanı sıra merkeze bağlı Kozluca kasabası ve bölgedeki Mürseller, Çallıca, Pınarbaşı, Boğaziçi, Elmacık, Kayı, Akören, Yakalar ve Kılavuzlar köylerinin faydalandığını anlattı.

Birliğin yeni şantiye binasının merkezi bir yerde olması nedeniyle çiftçilere daha iyi hizmet vereceğini kaydeden Altındal, "Karataş Gölü'nden şu an itibarıyla 64 bin dönüm arazi sulanıyor. Yer altı sulama sistemi kurmak için çalışıyoruz. Projesi devam eden yer altı rehabilitasyon çalışmalarının sona ermesiyle ihale süreci başlayacak. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu, projeyle yakından ilgileniyor. AK Parti Burdur Milletvekilimiz Sayın Bayram Özçelik, projeyi bitirmek için büyük gayret sarf ediyor. Sulama yer altına alınınca, çiftçilerimiz arazilerini modern sulama teknikleriyle sulayacak" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Murat Çoban

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz