Karatay Belediyesi Dört Yeni Okul Daha Yaptırıyor

Eğitim yatırımlarına hız veren Karatay Belediyesi, ilçeye üç anaokulu ve 24 derslikli bir ilköğretim okulu...

Eğitim yatırımlarına hız veren Karatay Belediyesi, ilçeye üç anaokulu ve 24 derslikli bir ilköğretim okulu yaptıracak. Bugüne kadar dört yeni ilköğretim okulu ve 10 tanesine de ek bina yaptıran Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, planlanan dört yeni eğitim kurumunun protokollerini Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'la imzaladı.

Vilayette düzenlenen imza töreninde konuşan Vali Doğan, Karatay Belediyesi’nin hem okul yaptırarak hem de mevcutların altyapı imkanlarını geliştiren çalışmalarla eğitime çok büyük katkılar sağladığını söyledi. Doğan, yeni okulların Karatay’ı 4+4+4 eğitim sistemine hazırlayacak köprü olacağını da kaydetti. Başkan Hançerli de amaçlarının, Karatay'da eğitim kalitesini mevcut seviyenin üzerine çıkarmak olduğunu söyledi. Bugüne kadar Konya Valiliği ve İl Özel İdaresi'yle yürütülen ortak projeler sonucu dört okul ve 10 okula ek derslik yaptırıldığını vurgulayan Hançerli, küçük öğrencilerin da rahat bir ortamda okula alışması için anaokulu yatırımlarına başladıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Başkan Hançerli'nin verdiği bilgiye göre Akabe, Erenler ve Hacıveyiszade (Şeyh Ulema Recepağa) mahallelerinde, 600’er metrekarelik alanlara dört sınıflık ve her sınıfı 65 metrekare olacak biçimde anaokulları inşa edecek. Kerimdede (Sarıyakup) Mahallesi’nde yapılacak ilköğretim okulu ise bin 144 metrekare oturum alanı ve 4 bin 568 metrekare toplam inşaat alanına, her biri 49,41 metrekarelik 24 dersliğe sahip olacak. 24 derslikli ilköğretim okulu projesinin yaklaşık maliyeti 3 milyon 894 bin, üç anaokulunun ise 1 milyon 447 bin 860 lira olarak hesaplandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: