Karatay Belediyesi İhtiyaç Sahiplerinin Yanında

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Ramazan ayında, dar gelirli ailelerin evlerine kadar gidip gıda paketi...

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Ramazan ayında, dar gelirli ailelerin evlerine kadar gidip gıda paketi ve sıcak yemek vererek desteğini sürdürüyor.

Dar gelirli ailelere gıda paketi ve her gün sıcak yemek ulaştıran Karatay Belediyesi, ihtiyaç sahibi her ailenin evine iftar yemeğini birebir ulaştırarak bu uygulamayı Ramazan ayı boyunca sürdürüyor. Öte yandan geçtiğimiz yıl uygulamaya başlanan “Karatay Kart Projesi” ile ihtiyaç sahibi ailelerin alışverişlerini kendilerinin yapabilmesine imkanı sağlıyor.

Reklam
Reklam

İlçe sınırları içerisinde yardıma muhtaç ailelerin her zaman yanlarında olma gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, ‘‘Karatay belediyesi olarak ihtiyaç sahibi ailelerimizi bulundukları konumdan biraz olsun kurtarmak, huzurlu ve mutlu olmalarını sağlamak için imkanlarımız dahilinde sosyal belediyecilik anlayışımızla hareket etmekteyiz. Bereket ayında onların sofralarına bir katkımız olması ve yüzlerinin gülmesi için çaba sarf ediyoruz. Gayemiz dar gelirli halkımıza yardım eli uzatarak bir nebze olsun mutlu olmalarını sağlamak ve yalnız olmadıklarını hissettirmektir’’ dedi. Geçtiğimiz yıl başlatılan “Karatay Kart Projesi” uygulaması hakkında da bilgi veren Başkan Hançerli, "Bir banka ile imzaladığımız protokol çerçevesinde içerisinde 250 TL bulunan Karatay Kart'ı mahalle muhtarlarımız tarafından belirlenen ve komisyonlarımızca onaylanan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi 165 aileye veriliyor. Bu ailelerimiz 12 ay boyunca kredi kartının geçerli olduğu her yerde istediği alışverişi yapabilecek, bu uygulamayı başlatmamızdaki amacımız, ailelerin rencide olmaması amacıyladır. İlerleyen zamanlarda tespit edilecek yeni ihtiyaç sahipleriyle birlikte Karatay Kartı yaygınlaştıracağız. Belediye olarak her alanda ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: