Karatay Belediyesi’nden Eğitime Destek

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından yaptırılarak üç yeni anaokulu ve 24 derslik bir ilköğretim...

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından yaptırılarak üç yeni anaokulu ve 24 derslik bir ilköğretim okulu projesinin protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Konya Valiliği’nde düzenlene protokol imza törenine Vali Aydın Nezih Doğan, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Mevlüt Kuntoğlu ve İl Milliği Eğitim Şube Müdürü Süleyman Cumhur Başar katıldı.

İmza töreninde konuşan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Karatay Belediyesi’nin eğitim hizmetlerinin Türkiye’de eşine sık rastlanmayacak düzeyde olduğunu belirtti. Karatay Belediyesi’nin hem yaptığı okullar hem de mevcut okulların alt yapı imkanlarını geliştiren çalışmalar ile eğitime çok büyük bir katkı sağladığını dile getiren Vali Doğan, yapılacak okulların Karatay’ı 4+4+4 eğitim sistemine hazırlayacak bir köprü olduğunu söyledi. Karatay’ın derslik başına düşen öğrenci sayısı, okulların bahçe ve çevre düzenlemeleri ve yapılan okullar ile eğitimde örnek bir seviyeye ulaştığını vurgulayan Vali Doğan, eğitime yaptığı büyük katkılardan dolayı Karatay Belediyesi’ne teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise, Karatay Belediyesi olarak amaçlarının eğitim kalitesini mevcut seviyenin üzerine çıkartmak olduğunu söyleyerek İl Özel İdaresi ve Valilikle yapılan ortak projeler sonucu 10 okula ek derslik yapılarak 14 okulun tamamlandığını dile getirdi. Anaokullarının ve 24 derslikli ilköğretim okulu projesinin tamamının Karatay Belediyesi personeli tarafından yapıldığına dikkat çeken Başkan Hançerli, okulların modern çizgilere sahip olduğunu belirtti. Başkan Hançerli Anaokulların tavan yüksekliğinin fazla olduğunu ve bu sayede daha ferah bir ortam sağlandığını vurgulayarak sahnesi, sosyal mekanları ve her öğrenci için yapılacak şahsi dolaplar ile yüksek kalitede eğitim hizmeti sunulacağını dile getirdi. Başkan Hançerli, Anaokullarının Akabe Mahallesi, Erenler Mahallesi ve Hacıveyiszade ( Şeyh Ulema Recepağa) Mahallesi’nde 600’er metrekarelik alanlara dört sınıflık ve her sınıfın 65 metrekarelik alana sahip olacak biçimde inşa edileceğini, Kerimdede (Sarıyakup) Mahallesi’ne inşa edilecek İlköğretim Okulu’nun ise bin 144 metrekare oturum alanı ve 4 bin 568 metrekare toplam inşaat alanına her biri 49,41 metrekarelik 24 derslikten oluşacağını belirtti. Okulların yerlerinin belirlenmesi aşamasında Karatay Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak hareket edildiğini söyleyen Başkan Hançerli, Vali Doğan’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından yaklaşık maliyeti 3 milyon 894 bin TL olan 24 derslikli ilköğretim okulu projesi ile yaklaşık toplam maliyeti 1 milyon 447 bin 860 TL olan üç anaokulu projesinin protokolü imzalandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: