Karatay’da Emeklilere Yönelik Sağlık Semineri

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi bünyesinde hizmet veren Emekli Konaklarına kayıtlı emekli müdavimlerine yönelik belediye...

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi bünyesinde hizmet veren Emekli Konaklarına kayıtlı emekli müdavimlerine yönelik belediye kültür müdürlüğünce sağlık semineri düzenlendi.

Karatay Belediyesi Meclis Salonunda Medikana Hastanesi ile ortaklaşa düzenlenen kalp, üroloji ve göz seminerine Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, hastane yetkilileri ve çok sayıda emekli vatandaş katıldı.

Seminerde ilk olarak söz alan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Soylu, tansiyon ve kalp rahatsızlığının en yaygın karşılaşılan hastalıkların başında geldiğini ifade etti. Doktorun verdiği ilacı düzgün şekilde kullanmanın önemine değinen Doç. Dr. Soylu, tedavi için daha önce kullanılan ilaçların doktor kontrolüne gidildiğinde mutlaka o ilaçları hastanın yanında götürmesi gerektiğini ve bunun doğru tedavi için önemli olduğunu belirtti. Tansiyon hastalarının yemeği tuzsuz yemelerine önem göstermelerini vurgulayan Doç. Dr. Ahmet Soylu, tuzlu yemek yenildiği zaman kullanılan tansiyon ilaçlarının istenilen etkiyi göstermediğini dile getirdi. Üroloji Uzmanı Alparslan Demirci ise, prostat hastalığı hakkında bilgi verdi. Prostat rahatsızlığının ellili yaşlarda daha çok görüldüğünü aktaran Demirci, 50 yaşını geçmiş erkeklerin hiçbir şikayeti olmasa dahi yılda 1 defa prostat muayenesi ve tahlil yapmasını önerdi. Göz Hastalıkları Uzmanı Operatör Dr. Selda Ulaşan da, katarak hastalığı hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Katarak hastalığının görmede bulanıklık yaptığını kaydeden Ulaşan, katarakta bağlı görme bozukluğunun yavaş yavaş seneler içinde ortaya çıktığını ve hastanın zamanla bunu benimsediğini belirtti.

Reklam
Reklam

Soru cevap şeklinde devam eden sağlık seminerinin sonunda hastane yetkililerine Karatay Belediye Kültür Müdürü Ayşe Şenyiğit tarafından hediye ve çiçek takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: