Karatay'da Eski İstanbul Caddesindeki Metruk Bina Yıkılıyor

 Eski İstanbul Caddesinde atıl halde bulunan Konya İl Özel İdaresi'ne ait metruk bina, Karatay Belediyesi Encümen Kararı doğrultusunda belediye ekiplerince yıkılıyor.

Eski İstanbul Caddesinde atıl halde bulunan Konya İl Özel İdaresi'ne ait metruk bina, Karatay Belediyesi Encümen Kararı doğrultusunda belediye ekiplerince yıkılıyor. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı açıklamada, yıkımın büyük ölçüde tamamlandığını belirtti. Karataylıların, yıkımın tamamlanmasıyla eski İstanbul Caddesinde dinlenebileceği bir yere kavuşacağını dile getiren Hançerli, "Koruma alanı içerisinde kalan binanın belediye ekipleri tarafından yıkılması sonucunda Çaputçu Cami çevresi 410 metrekare daha büyüyecek. Vakit namazlarında, Cuma ve bayram namazlarında cemaatin dışarıda namaz kılabilmesi için yer yapılacak. Binanın yıkılması ile alan genişleyecek ve kötü görüntü ortadan kalkacak. Çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayacağız" diye konuştu. Gerekli bütün güvenlik önlemlerinin alındığını ifade eden Hançerli, çalışmanın Karatay'a hayırlı olmasını diledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: