Karatay’da Kamulaştırma Sürüyor

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi hizmet binası önündeki 3 katlı apartman mahkeme kararıyla istimlak edilerek...

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi hizmet binası önündeki 3 katlı apartman mahkeme kararıyla istimlak edilerek yıkıyor.

Geçtiğimiz yıllarda belediye hizmet binası önü ve Tolluoğlu Camisi yanında bulunan metruk binaları kamulaştırma marifetiyle yıkan Karatay Belediyesi, son olarak hizmet binası önünde kalan 3 katlı apartmanın 4 yıllık mahkeme sürecinin ardından yıkmaya başladı.

Karatay Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Toknal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, belediye hizmet binası ile Tolluoğlu Camisi arasında bulunan 3 katlı binanın kamuya ait bir alanda kaldığından yıkım çalışmalarının başladığını belirtti. 130 metrekare arsa üzerinde bulunan toplamda 530 metrekare inşaat alanına sahip 3 katlı binanın kamulaştırma çalışmalarının 2008 yılında başlandığını ifade eden Toknal, “Karatay Belediyemizin görevlerinden olan kamulaştırmanın 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun ilgili maddelerine göre anlaşma yolunu tercih etmekteyiz. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda da gayrimenkul sahipleri ile genelde rızaları olarak anlaşma sağlanmıştır. Ancak zorunlu kaldığımız hallerde cebri istimlak’a başvurmaktayız. Yıkımı gerçekleştirilen bu 3 katlı binanın cebri istimlak ile 4. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kamulaştırma kararı alınmıştır” dedi. Yıkım çalışmalarının tamamlanmasıyla boşalan yerde vatandaşların istirahat etmeleri için alan oluşturulacağını dile getiren Toknal, bina ile ilgili kamulaştırma çalışmasının 4 yıldır sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz