Karatay'da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Devam Ediyor

Karatay'a modern bir kimlik kazandırmaya yönelik çalışmaları sürdüren Karatay Belediyesi, kamulaştırma çalışmalarına da devam ediyor.

Karatay'a modern bir kimlik kazandırmaya yönelik çalışmaları sürdüren Karatay Belediyesi, kamulaştırma çalışmalarına da devam ediyor.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı konuşmada, Mevlana Müzesi ve Mevlana Kültür Merkezi arasında kalan 230 bin metrekarelik alanda yapılması planlanan yıkım çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.

Karatay'ın, Konya'nın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğuna dikkati çeken Hançerli, Karatay'ın yeni bir kimliğe bürünmesi gerektiğini ve bunun için de kamulaştırmanın gerekli olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Son çıkan yasalarla birlikte Mevlana Müzesi ve civarında Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm çalışmasını uygulayacaklarını aktaran Hançerli, Mevlana Müzesi'nde sergilenemeyen eserlerin yer alacağı ve bütün müzelerin toplanacağı yeni bir "Müzeler Kampüsü"nün de yapılacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Ayşe Şensoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: