Karatay'da Kurban Satış Ve Kesim Yerleri Belirlendi

 Karatay Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun aldığı karar doğrultusunda ilçe sınırları içerisinde kurban satış ve kesim yerleri belirlendi.

Karatay Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun aldığı karar doğrultusunda ilçe sınırları içerisinde kurban satış ve kesim yerleri belirlendi. Karatay Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlıkların temiz ve hijyenik koşullarda satış ve kesim işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli tedbirler alınarak, ilçe sınırları içerisinde çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. İlçenin 19 farklı yerinde kurban satış ve kesim yerlerinin belirlendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Büyüksinan Pazar Market, Çatalhüyük Pazar Market, Çimenlik Pazar Market, İstiklal Pazar Market, Kalenderhane Pazar yeri, Karaaslan Üzümcü Pazar Yeri, Karkent Pazar Market, Karşehir Pazar Market, Keçeciler Pazar Market, Küçük Kumköprü Pazar Market, Sedirler Pazar yeri, Selim Sultan Pazar Market, Uluırmak Pazar Market, İstiklal konutları basket sahası, Büyük Kumköprü basket sahası, Fetihkent basket sahası, Karfet kooperatifi basket sahası, Sedirler yolu üzeri Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu Yanı ve Karatay Belediyesi Aşevi, kurban kesim yerleri olarak belirlenen yerler. Bu yerlerin dışında kurban satış ve kesim yapılmasına kesinlikle izin verilmeyecek. Kurban kesim yerlerinde vatandaşların kurban ibadetini usulüne uygun şekilde yerine getirebilmesi için modern ve hijyenik kesim alanları oluşturulacak. Kesim yerlerinin üzerleri ve çevresi çadırla kapatılarak, askılıklar yerleştirilecek. Kan ve diğer sıvı atıklar için rögarlar açılacak. Kurban atıklarının toplanarak bertaraf edilmesi sağlanacak. Ayrıca kesim yerlerinde temiz su ve vatandaşların kurbanlıklarını daha rahat kesebilmeleri için vinç ihtiyacı da karşılanacak."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: