Karatay’da Ramazan Öncesi Camiler Yıkandı

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Ramazan ayının gelmesiyle birlikte merkez...

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Ramazan ayının gelmesiyle birlikte merkez camiler başta olmak üzere mahalle camilerinin bahçelerini yıkadı.

Karatay Belediyesi, ilçeyi güzelleştirmek ve halkına ferah bir ortam sunmak adına çalışmalarını sürdürürken en büyük katkıyı Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden alıyor. Temizlik çalışmalarının yürütülmesi konusunda bir açıklamada bulunan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Ramazan-ı Şerifin gelmesiyle birlikte Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin hummalı bir çalışma temposu içerisinde olduğunu ifade ederek, ilçede bulunan özellikle merkez camiler ve mahalle camilerinin yıkanarak temizlendiğini söyledi. Geceden başlayan ve gün içerisinde de devam eden yıkama çalışmalarının periyodik olarak devam ettiğini belirten Hançerli, Karatay’ı güzelleştirmek adına ellerinden gelen gayreti göstermenin çabası içerisinde olduklarını ifade etti. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Hançerli, “Evsel atıkların toplanması, ana arterlerin ve bulvarların süpürülmesi, umuma ait tuvaletlerin temizliği, yaz başı ve sezonunda ilaçlama faaliyetleri, kanalizasyon olmayan yerlerde fosseptik kuyusu çekimi, tatlı su ulaşmayan bölgelere tatlı su dağıtılması, semt pazarlarının temizlenmesi, özel günlerde çarşı merkezinin ve Mevlana Türbesi çevresinin sabunlu su ile yıkanması, kış sezonu sonunda tretuvar diplerinde oluşan çamurların temizlenme işlemleri yapılıyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başkan Hançerli, “Gerçekleştirilen temizlik çalışmalarıyla Karatay'ın temiz ve örnek yapısını korumak amacıyla ilçe halkının sağlıklı bir çevrede hayat sürmelerini sağlamayı ve gelecek nesillere yaşanabilir bir ilçe bırakmayı hedefliyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: