Karatay’da Yer Altı Çöp Konteynerleri Çoğalıyor

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, 2010 ve 2011 yılında 22 adet yer altı çöp konteynerini...

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, 2010 ve 2011 yılında 22 adet yer altı çöp konteynerini halkın hizmetine sunarken, 2012 yılında 63 çöp konteynerini yer altına aldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Konya’da ilk kez Karatay Belediyesi tarafından uygulamaya konulan ve ilk etapta kullanımın yoğun olduğu çarşı merkezindeki farklı bölgelere ve öğrenci sayısının çok olduğu okullara yer altı çöp konteyneri kazandırdıklarını belirterek, hem bölgeye estetik bir görünüm kazandırıldığını, hem de daha fazla çöpün yer altında muhafaza edildiğini söyledi. Başkan Hançerli, toplamda 85 adet muhtelif yerlere yerleştirilen bin 100 litrelik 2 adet çöp konteyneri ile yaklaşık 2 bin 200 litrelik evsel ve katı atık çöpünün, yer altında muhafaza edildiğini belirtti. Yaklaşık 3 metrekarelik bir alanda yer altına yerleştirilen konteynerlerin 6 adet çöp konteynerine eşit olduğunu, hem görüntü kirliliğinin ortadan kalkması, hem de sağlığa uygun bir ortam sağlandığını ifade eden Başkan Hançerli, Karatay’da temizliğe önem verdiklerinin altını çizdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: