Karate Turnuvasından Dünya Evine

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Uzakdoğu sporları eğitmenliği yapan Sedat Kutbek, yaklaşık bir yıl önce Bulgaristan'da yapılan...

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Uzakdoğu sporları eğitmenliği yapan Sedat Kutbek, yaklaşık bir yıl önce Bulgaristan'da yapılan Avrupa Karate Şampiyonası'nda tanıştığı Japon asıllı Ayako Kıkkawa ile dünya evine girdi.

2011 yılında Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonası'na katılmak üzere Bulgaristan'a giden Uzakdoğu sporları hocası Sedat Kutbek, şampiyonayı izlemeye gelen Japon Ayako Kıkkawa ile tanıştı. Arkadaşlıklarını bir süre telefon ve internet üzerinden devam ettiren çift, bu yılın Mayıs ayında İspanya'da gerçekleştirilen turnuvada tekrar bir araya geldi. Bir yılı aşkın süren arkadaşlıkları sonrasında 23 Eylül'de Bandırma'ya gelen Kıkkawa ile Kutbek, hayatlarını birleştirme kararı aldı.

Reklam
Reklam

Nikah merasimine, Belediye Başkanı Sedat Pekel de katılarak çiftin nikah şahidi oldu. Japon gelinin Japon milli kıyafeti kimono ile katıldığı nikah sonrasında, çifte davetliler tarafından altın takıldı. Ayako Kıkkawa, nikah memuru tarafından yöneltilen, "Türk vatandaşı olmak istiyor musunuz" sorusuna "Evet" cevabı verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: