Karatede Burç Okulları 9 Madalya Kazandı

Özel Burç Çukurova İlk ve Ortaokulu, eğitim alanındaki başarısını sporda da gösteriyor. ‘İlköğretim Okullarıarası Türkiye...

Özel Burç Çukurova İlk ve Ortaokulu, eğitim alanındaki başarısını sporda da gösteriyor. ‘İlköğretim Okullarıarası Türkiye Karate Şampiyonası’nın Adana finallerine 10 sporcu ile katılan Burç, 9 öğrencisi ile madalya kazandı.

Burç Çukurova İlk ve Ortaokulu Karate Takımı, finallerde 3 altın, bir gümüş ve 5 de bronz madalya kazandı. 29 Martta Konya’da yapılacak ‘Türkiye Şampiyonası’nda da Adana’yı temsil etme hakkını elde eden Burç Çukurova’da büyük sevinç yaşanıyor. Adana finalinde hem ‘Kata’, hem de ‘Kumite’ dalında yarışan Gamzecan Akyiğit’in, aynı zamanda da ‘Balkan Şampiyonası’ ön elemelerine katılacağı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Okul Müdürü İlhami Kara, sadece eğitim alanında değil, kültürel, sosyal ve sportif alanda da başarıyı hedeflediklerini söyledi. Kara, özellikle spor müsabakalarında elde edilen başarıların kendilerini gururlandırdığını anlattı. İlhami Kara, “Bu başarılar, bir eğitim kurumu olarak doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bizi sevince boğarak, kupa ve madalyalara adeta ambargo koyan öğrencilerimizi kutluyorum.” dedi.

Beden Eğitimi Öğretmeni Hüseyin Taşan da belirli branşlarda değil, sporun her alanında başarıyı hedef olarak önlerine koyduklarını ifade etti. Taşan, “Basketbol, voleybol, masa tenisi ve karatede elde edilen başarılar, bu işi ne kadar çok önemsediğimizi de ortaya koyuyor. Disiplinli ve sıkı bir çalışma ile sonuca ulaşırken, burada en önemli pay ise öğrencilerimizin çaba ve özverisi. Onlarla ne kadar gurur duysak az.” ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: