Karayalçın, Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aday Olmayacak

Eski Ankara Büyükşehir belediye başkanlarından Murat Karayalçınb bir daha belediye başkanılığına aday olmayacağını söyledi. Beypazarı’nı...

Eski Ankara Büyükşehir belediye başkanlarından Murat Karayalçınb bir daha belediye başkanılığına aday olmayacağını söyledi. Beypazarı’nı ziyaret eden Karayalçın, burada partilileriyle bir araya geldi.

Büyükşehir belediye sayısının artırılmasını eleştiren Karayalçın, "Türkiye nüfusunun yüzde 75’i bu şehirlerde olacak. Geri kalan kısım ise 52 şehre bölünecek. Bu çalışmaya göre, Ankara’nın tamamı büyükşehir olacak. Köy, orman, mezra, kasaba ise hepsi tek elden yönetilecek. 3 yerel yönetim biriminden ikisi olan özel idare ve muhtarlıklar kalkacak." dedi. Belediyenin, sadece kentlere hizmet veren bir birim olduğunu vurgulayan Karayalçın, belediyelerin köylerde, meralarda, ormanlarda hizmet veremeyeceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili soruya da "Kesinlikle aday değilim.” şeklinde cevap verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: