Karayalçın'dan "29 Mart'ta sandık başına gidin" çağrısı

ANKARA (ANKA) - CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, 29 Mart'ta herkesi oy kullanması için sandık başına çağırırken, "Oy kullanmamak Melih Gökçek'in yaptıklarını desteklemektir" dedi.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, seçimlerden önce son basın toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda genel değerlendirme yapan Karayalçın, Ankaralıların 29 Mart günü kendilerinin, ailelerinin ve başkentin geleceğini etkileyecek çok önemli bir karar vereceğinin altını çizdi. Bu secimde daha önce yaşanmayan bir çok şeyin yaşandığını ifade eden Karayalçın, şöyle dedi:

Reklam
Reklam

"Ankara'yı on beş yıldır bilgisizce, beceriksizce ve sorumsuzca kimseye hesap vermeden yöneten yeteneksiz kişilere karşı kararlı bir tavır var. Ankaralılar bu yönetime son vermek üzere harekete geçtiler, kurtulmak istiyorlar. Ankara'da bu seçimlerde sağ sol ayrımı kalmadı. Ankaralılar bugünkü belediye yönetiminden o kadar rahatsızlar ki, siyasi görüşlerini bir yana bıraktılar. Bugünkü yetersiz yönetime son vermek için en güçlü adayı desteklemeye karar verdiler. Ankaralılar yıllardır yaşadığı kabusa bir son vermek istiyorlar ve bu kabus bitecek"

-"SÖZ VERİYORUM 30 MART'TA BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM"-

Seçimlerin artık bir siyasi mücadeleden çok bir ahlak mücadelesine dönüştüğünü savunan Karayalçın, Ankara'nın her partiden, her görüşten insanları, kentlerinde izleyebildikleri, etkileyebildikleri ve kararlarına katıldıkları bir yönetim istediğini söyledi. Ankaralıların "kurnazlığın", "uyanıklığın" öne çıkarıldığı anlayışların son bulmasını istediğini belirten Karayılçın, "Yolsuzluk iddialarına, gizli servetlerin ortaya çıkmasına rağmen pişkin tavırlarını sürdüren kişilerden kurtulmak istiyorlar. Ankaralılara söz veriyorum. 30 Mart günü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devralacağım. Bugünkü yönetimin yaptığı bütün yolsuzlukları, usulsüzlükleri, kayırmaları ortaya çıkaracağım. Bu çok ciddi iddiaların üzerine gitmeyen makamların boşluğunu dolduracağım. Bütün uygulamaları didik didik inceleyeceğim. Yolsuzluk yapanların hepsini mahkemeye vererek hesap sorulmasını sağlayacağım. Bu dönemi temizlemeden Ankara temizlenemez. Ankara tertemiz bir kent olacak, belediye tertemiz bir belediye olacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-"OYUNUZU VERİN, TÜRKİYE'Yİ UYANDIRIN"-

Bu seçimde bugünkü yönetimin sürmesi yönünde oy vermenin; ya da 29 Mart günü sandığa gitmemenin yapılanları desteklemek olduğunu söyleyen Karayalçın, Ankaralıların Gökçek'in "suç ortağı" olmayacağını umduğunu kaydetti. Karayalçın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ankara'lılar bunlardan hesap soracak yönetimleri seçecektir. Bunların yargılanmasının önünü kesmeyecektir. Emaneti ehline teslim edecektir. Bu seçimlerin sonucu belli olmuştur. Ben her görüşten Ankaralı hemşerilerimin desteğini alarak bu seçimi kazanıyorum. Yaptırdığımız anket sonuçları bugün kamuoyuna açıklanacak. Yapılan anketlerin sonuçlarına göre ben önde gidiyorum. Son anket 29 Mart'ta yapılacak ve hemşerilerim gözlerinde gördüğüm umudu sandığa yansıtacaklardır. Ankaralılardan son bir talebim var. 29 Mart günü sandığa gidip oyunuzu kullanmalısınız. Komşularınızı uyarmalı ve Türkiye'yi uyandırmalısınız. Ama bu da yetmez. Oyumuza, sandığımıza sahip çıkmalıyız. Oy sayımını izleyip tutanağın seçim kuruluna gittiğinden emin olmalıyız. Seçimlerde yaşananları biliyorsunuz."

Reklam
Reklam

-"PROJELERİM DEVRİM NİTELİĞİNDEDİR"-

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karayalçın, bir gazetecinin 2009 yılı seçimlerinde adayların projelerden çok dedikodulara daha çok yer verdiği yolundaki sözlerine, "Ben projelerimle yer aldım" yanıtını verdi. Karayalçın, bir gazetede iki bilim adamının kendisinin sosyal projelerine yer vererek "bu tür projelerin daha önce hiç gündeme getirilmediğini" açıkladığını ifade ederek, "Bunlar önemli projeler. Bütün bunların yanında en önemli konu da bizim Ankara'da 5 yıllık dönem için denetim, katılım, yönetim ve saydamlıkla ilgili attığımız adımlardır. Bu yapılanlar devrim niteliği taşımaktadır" dedi.

Karayalçın, bir gazetecinin MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın yaptırdığı ankete göre Yavaş'ın kazanacağı yolunda bir sonuç çıktığını hatırlatması üzerine, "Anketlerle ilgili bir şey demeyeceğim. Düşünceleri değiştirmek adına seçimlerde 3 adayın yarıştığına yönelik anketler çıkabilir. Ancak biz son haftayı bekledik çünkü kararsızların dağılması bu son haftada oldu. Gerçekçi sonuçları çıkarmak adına yaptık" dedi.

Reklam
Reklam

-GÖKÇEK GİDERAYAK İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE GİTTİ-

Bir gazeteci Melih Gökçek'in bir imar planı değişikliğine gittiği yolundaki iddiaları hatırlatması üzerine Karayalçın, "Söz konusu imar değişikliği ile ilgili dosyaları incelemeye başladık. Bütün dosyaları da elde edemedik şu anda ancak giderayak imar planı değişikliğine gitmesi doğru değil. Belediye Meclis Üyelerini dahi bilgilendirmeden bir imar planı değişikliği yapıldı. Ama her karar değiştirilebilir. O yüzden gümrükten mal kaçırmanın anlamı yok" diye konuştu.

-"ANKARALILAR TEHDİT ANLAYIŞINI BİTİRECEKTİR"-

Karayalçın başka bir soru üzerine Sincan Belediyesi'nin Belediye çalışanlarını zorla AKP mitingi için çalıştırmasına yönelik olarak il veya ilçe seçim kuruluna şikayette bulunacaklarını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Uğur Dündar ve Mehmet Ali Birand'a yönelik olarak "Türkiye'yi size dar edeceğim" sözlerini de eleştiren Karayalçın, "Türk siyasi hayatında görülmemiş bir tehdittir. Seçime mi gidiyoruz yoksa savaşa mı? Melih Gökçek, secim ortamını olabildiğince gerginleştirmeye çalışıyor. Çalışanlar tehdit ediliyor, adaylar tehdit ediliyor, gazeteciler tehdit ediliyor. Hatta tarih verilerek tehdit ediliyor. Ankaralılar bu anlayışa son verecektir" dedi.

Reklam
Reklam

-"30 MART'TA BELEDİYEDEN SADECE GÖKÇEK ATILACAK"-

Karayalçın, sekreterinin camdan atıldığı yolundaki haberlere yönelik olarak Gökçek'in bu durumu yalanlaması ile ilgili olarak ise, "O konu ile ilgili filmler televizyonlarda gösteriliyor. Arkadaşımızın bayan çalışanımızın saçlarından sürüklenerek götürülmesi görüntülerde mevcut" yanıtını verdi. Karayalçın, Gökçek'in kendisi hakkından belediye işçilerini çıkaracağı yolunda iddialar ortaya attığını da anımsatarak, "Melih Gökçek 15 yılda 11 bin işçiyi işten çıkarmıştır. Ancak ben her zaman söylüyorum hiçbir işçiyi çıkarmayacağım. 30 Mart günü belediyeden sadece Melih Gökçek atılacaktır" dedi.