Karayılan: BDP’nin Meclise dönmesine olumsuz bakmıyoruz

Terör örgütü PKK’nın Kandil’deki yöneticilerinden Murat Karayılan'ın, BDP'li milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gitmelerine negatif...

Terör örgütü PKK’nın Kandil’deki yöneticilerinden Murat Karayılan'ın, BDP'li milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gitmelerine negatif yaklaşmadıklarını söylediği belirtildi.
Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen bir internet sitesine açıklamalarda bulunan Karayılan’ın milletvekillerinin meclise dönüp dönmeme kararının kendi inisiyatiflerinde olduğunu ifade ettiği kaydedildi.
Karayılan’ın bu konuda karar verecek olanın blok vekilleri grubu olduğunu, buna negatif yaklaşmadıklarını belirttiği bildirildi.
Söz konusu internet sitesinde Karayılan'ın "Haksız bir egemenlikçi anlayışa ve siyasete karşı gerekli tutum ve tavrı almışlardır. Dolayısıyla bundan sonra farklı tutum pekala olabilir. Değişik ve sonuç alıcı taktiklerle hedefe yürümek, bir siyaset sanatıdır. Bu açıdan farklı davranmak mümkündür. Bizce bunu kendileri düşünmelidir. Ancak AKP hükümetinin uygulamaları ve üslubu meclise gitme ortamını oldukça zorlamaktadır. En son Şırnak’ta görüldüğü gibi, BDP’li belediye başkanlarının, belediye meclis üyelerinin ve birçok parti üyesinin tutuklanmış olması ve bu sayının yüzlere çıkarılması, meclise gitme koşullarını oldukça daraltmış bulunmaktadır. Yine AKP’li bakan Hayati Yazıcı resmen BDP’li vekilleri tehdit etmiştir. Ya meclise gelirsiniz, ya da azledilirsiniz mealinde şeyler söylemiştir. Belki de AKP meclise gelmelerini istemediği için böyle yapmaktadır. Önemli olan burada duygusal yaklaşmamak, öngörülü ve politik yaklaşarak muhtemel oyunları boşa çıkarıcı, en doğru kararı alabilmektir. Bunu da blok vekilleri grubu tamamen kendi öz iradeleriyle almalıdırlar.” dediği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz