Karayolları Bölge Müdürleri Toplantısı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bölünmüş yolların yapılmasıyla yılda 15 katrilyonluk bir tasarrufun...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bölünmüş yolların yapılmasıyla yılda 15 katrilyonluk bir tasarrufun sağlandığını ve kazalarda kaybedilen insan sayısında yüzde 50 oranında bir azalma olduğunu belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen 'Karayolları Bölge Müdürleri Toplantısı'na katıldı. Yıldırım, yaptığı konuşmada, bölünmüş yolların birçok faydasının olduğunu belirterek, bölünmüş yolların yapılmasıyla yılda 15 katrilyonluk bir tasarrufun sağlandığını bildirdi. Bölünmüş yollar sayesinde ölüm oranlarının azaldığına işaret eden Yıldırım, "Ölümlü kazalardaki kaybettiğimiz insan sayısında yüzde 50 azalma var. Milyon kilometrede seyahat başına düşen ölüm oranı 5.72 seviyesinde iken bugün 3'ün altına indi" dedi.

Reklam
Reklam

Yıldırım, 2013 yılı faaliyetlerine ilişkin, "Bölünmüş yollar yaptık. Bundan sonra yapmamız gereken ise bu yolların kalitesini artırmak. Sıcak karışım asfalt kaplamasıyla daha emniyetli hale getirmek. Son birkaç seneden beri buna yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda 14 bin kilometreye yaklaştık" dedi. 2013 yılında yaklaşık 3 bin kilometre sıcak asfalt çalışmasının yapılacağını bildiren Yıldırım, hedeflerin tutturulması gerektiğini dile getirdi. Akan trafiğe rağmen yol yapım çalışmalarının devam ettiğini anlatan Yıldırım, yol yapım çalışmalarının ardından konforun sağlanmasının önemli olduğuna işaret etti.

İhalelerde yaşanan sorunlara değinen Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti: "İdarenin kararlarını içselleştiremezseniz, bundan herkes kaybeder. Yüklenicilerimiz alt yüklenicilere karşı yükümlülüklerini mutlaka yerine getirmeli. Sistemin aksamadan çalışması lazım. Zaman zaman 'alt yüklenicilerin mağdur olduğu' yönünde haberler geliyor. Bunlara da dikkat ederek, herkesin hakkını ve hukukunu korumalıyız."

Reklam
Reklam

Karayolları Bölge Müdürleri Toplantısı, 13 Nisan'a kadar sürecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: