Karayolları Genel Müdürlüğü önünde 3. köprü protestosu

Başkent’te kendilerine 'Köprü Yerine Yaşam Platformu' adını veren bir grup, Karayolları Genel Müdürlüğü önünde 3....

Başkent’te kendilerine 'Köprü Yerine Yaşam Platformu' adını veren bir grup, Karayolları Genel Müdürlüğü önünde 3. boğaz köprü ihalesini protesto etti.
İstanbul’dan Ankara’ya gelen grup üyeleri Kızılay’dan Karayolları Genel Müdürlüğü’ne yürüdü. “Köprü değil su”, “Yaşam ihaleye çıkarılamaz” dövizleri taşıyan grup, “Köprü değil toplu ulaşım”, “3. köprü cinayettir” sloganları attı.
Grup müdürlükte gerçekleştirilen Kuzey Marmara Otoyolu 3. Boğaz Köprüsü ihalesini protesto için toplandı. Eylem nedeniyle Karayolları önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Yoğun kar yağışı altında gerçekleştiren protesto gösterisinde grup adına konuşan Kader Cihan, 3. köprünün İstanbul için cinayet olduğunu savundu. Köprü projesinin bilim ve hukuk dışı olduğunu öne süren Cihan, köprü yapımının topluma yönelik siyasi dayatma olduğunu belirtti.
Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz