Karayolları Genel Müdürlüğü'nden 'kuzey Marmara Otoyolu Ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne İlişkin Açıklama

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 'Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün kaçak olduğu ve...

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 'Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün kaçak olduğu ve projede belirtilen yerin dışında yapıldığı' iddialarına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Projenin uygulama çalışmaları sırasında yol güzergahında çevresel etkenler ve benzeri nedenlerle doğal hayatı korumak için zorunlu değişiklik doğmuş ve planda küçük boyutlu düzeltmeler yapılmıştır" denildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından, Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün kaçak olduğu ve projede belirtilen yerin dışında, yanlış bir noktada yapılmaya başlandığı için planlarının iptal edildiği iddialarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Köprü, Kuzey Marmara Otoyolu ve bağlantı yolları ile ilgili gerekli imar plan çalışmalarının projede çalışmaya başlamadan önce tamamlanmaya başlandığı bildirilen açıklamada, "Projenin uygulama çalışmaları sırasında yol güzergahında çevresel etkenler ve benzeri nedenlerle doğal hayatı korumak için zorunlu değişiklik doğmuş ve planda küçük boyutlu düzeltmeler yapılmıştır. Söz konusu olur, plan iptali değil, en son imar revizyonuna ilişkin bir işlemdir. Bu nedenle İstanbul'un ve ülkemizin yüz akı, gurur projesi basında yakından uzaktan ilgisi olmayan haberler üretmek suretiyle akıllarda soru işareti oluşturmak gayretlerini üzüntüyle karşılıyor, kamuoyuna saygıyla duyuyoruz" denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: