Karayolları İşçilerinden Basın Açıklaması

Karayolları taşeron işçileri kadro haklarını istiyor

Karayolları İşçilerinden Basın Açıklaması

Karayolları Osmancık Şube Şefliğinde çalışan Yol-İş Sendikasına bağlı işçiler 2011 yılında mahkeme yoluyla kadro alma hakkını kazanmalarına rağmen bu güne kadar kadroya alınmadıkları gerekçesi ile bir günlük iş yavaşlatma eylemi yaptı.

Karayolları Osmancık Şube Şefliği sahasında gerçekleştirilen eylemde Yol-İş Sendikası Osmancık İşyeri Temsilcisi Muammer Gömleksiz tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada; "Karayolları Genel Müdürlüğü işyerlerinde çalışan taşeron işçileri Yol-

Reklam
Reklam

iş Sendikası tarafından Ankara İş Mahkemelerine açılan davalar neticesinde mahkemeler 10.02.2011 tarihinde Asıl İşveren, alt işveren ilişkisi ve asıl işin ihale edilmesinden dolayı ilk işe girdiği tarihten itibaren Karayolları Genel Müdürlüğü işçisi olduğunun tespitine karar vermiştir.

Bahse konu kararlar, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi tarafından 25.10.2011 tarihinde onanmak suretiyle kesinleşmiştir.

Bu tarih itibariyle her bir işçinin kadroya geçirilmesi gerekmesine rağmen halen yargı kararları uygulanmaktadır.

Son çare olarak, işçilerin Karayolları Genel Müdürlüğünden olan alacaklarının tahsili istemiyle davalar açılması üzerine, alacak miktarının çok yüksek olduğunu fark eden Maliye Bakanlığı yaz aylarında Türkiye Yol-İş Sendikası ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile çözüm aramaya başlamıştır.

Maliye Bakanlığı işçilerin geçmişe dönük alacaklarında vazgeçmeleri karşılığında, kadroya geçmelerini uygun olacağı görüşünü bildirmiştir.

Karayolları Genel Müdürlüğü işçi olduklarına karar verilen işçilerin alacak tutarları 2 milyar,eski parayla 2 katrilyon lira civarındadır.

Reklam
Reklam

İşçiler kadroya atanmaları karşılığında bu alacaktan mahkemede sulh yoluyla vazgeçmeye hazırdır. İşçiler, 10.05.2011 tarihinden bugüne kadar 20 aydan bu yana Karayolları Genel Müdürlüğünde kadrolu istihdam edilmelerini beklemektedirler. Her gün görsel ve yazılı basında çıkan değişik haberlerle yanıltılmakta ve oyalanmaktadırlar.

Artık psikolojilerinin ve sağlıklarının bozulmasından dolayı hastaneye viziteye gitmişlerdir.

Bundan sonra Yol-İş Sendikası olarak sorunumuz çözülmez ise başta iş bırakma eylemi olmak üzere yapılması gereken hangi eylem türü olursa olsun eylemlere devam edeceğimiz Kamuoyuna saygı ile duyurulur." şeklinde konuşuldu.

Yapılan eylemin ardında sendikaya bağlı taşeron işçiler vizite için topluca hastaneye gittiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: