Karayollarının Özelleştirilmesine Tepki Yürüyüşü

Yol-İş Bursa 1 Nolu Şubesi tarafından, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile...

Yol-İş Bursa 1 Nolu Şubesi tarafından, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile karayollarının özelleştirilmesine tepki yürüyüşü düzenlendi.

Protesto yürüyüşünde Karayolları Genel Müdürlüğü iş yerlerinin anahtar teslimi olarak ihale edilerek özelleştirilmek istendiğine dikkat çekilerek, duruma tepki gösterildi. Yürüyüş ve basın açıklamasında ayrıca taşeron işçileri hakkında yargı kararı ile onaylanmış kadroların verilmesi istendi. Yıldırım ilçesi Davutdede metro istasyonunda toplanan işçiler, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü önüne kadar yürüdükten sonra burada basın açıklaması yaptı.

Reklam
Reklam

İşçiler adına Yol-İş Bursa 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yıldız basın açıklaması yaptı. Yıldız, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde işini ve sevdiklerini bırakarak düzenledikleri ‘İşimiz, işyerimiz onurumuzdur’ adlı basın açıklamasına gelenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, köprü ve otoyolların üç hafta önce 5.7 milyar dolara özelleştirildiğini hatırlattı.
Özelleştirmelerin akıl işi olmadığının altını çizen Yıldız, "Ben buradan Başbakan’a sesleniyorum. Aklın yolu birdir. Bu milli servetlerimizi yüreği sünnetsiz sermayeye peşkeş çekmek yerine önce şapkasını önüne koyup bir düşünsün. Bunları 5.7 milyar dolara özelleştirmek yerine bunu ayrı bir genel müdürlük adı altında toparlayıp bunun sadece hisselerinin borsada değerlendirilmesi Türk yatırımcısı inanıyorum ki bir yılda 50 milyar dolar paraya değer bulacaktır." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: