Karayolu Güvenliği Toplantısı Başladı

Karayolu Güvenliği Sivil Toplum Kuruluşları Küresel Ortaklığı 3. Küresel Toplantısı, Antalya’nın Kemer ilçesinde başladı.Uluslararası Polis...

Karayolu Güvenliği Sivil Toplum Kuruluşları Küresel Ortaklığı 3. Küresel Toplantısı, Antalya’nın Kemer ilçesinde başladı.

Uluslararası Polis Birliği (IPA) Türkiye Başkanlığı ve Antalya Emniyet Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşması Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam yaptı. Karayollarındaki meydana gelen kazalarda her yıl dünya genelinde 1 milyon 200 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirten Sağlam, yaklaşık 50 milyon kişinin de yaralandığı ya da sakat kaldığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Antalya emniyeti olarak kazaların sebeplerini araştırdıklarını, bilimsel olarak tespit ederek çözüm bulduklarını belirten Sağlam, sürücülere ceza yazmak kazaları önlemek adına bilgilendirme yaptıklarını söyledi. Sağlam, katılımcılara Antalya’da trafikle ilgili geliştirdikleri projeler hakkında da bilgi verdi.

Toplantıya katılan IPA Türkiye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin de, Ankara’da başlatılan ‘Devlet Kemer Takıyor’ projesiyle protokol şoförlerinin emniyet kemerleri takmasının sağlandığını ifade etti.

İki gün sürecek toplantıya dünyanın genelinden 80 sivil toplum kuruluşu üyesi, karayolu güvenliği uzmanları ve Dünya Sağlık Örgütü, Dünya Bankası, FIA ve diğer bazı uluslararası kuruluşlar katılıyor. Toplantıda, karayolu trafik kazası kurbanları savunuculuğu, değerlendirme oturumları, sosyal medyanın kullanılması, çocuk yayaların güvenliğinin sağlanması, karayolu güvenliği kanunlarına ilişkin değişikliklerin savunulması, karayolu güvenliği için fon sağlanması ve proje yönetimi gibi konular ele alınacak. Programın ardında, karayollarında yayaların maruz kaldığı risklere dikkati çekmek için ‘Uzun Kısa Yürüyüş’ yürüyüşü yapılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz