Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin, toplumun trafik kurallarına uyma oranıyla paralel olarak artış gösterdiğini belirtti.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin, toplumun trafik kurallarına uyma oranıyla paralel olarak artış gösterdiğini belirtti.

Doğan, 1-7 Mayıs Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, trafikte kurallara uymanın diğer araç sürücüleriyle birlikte yayaların haklarına saygı göstermek ve meydana gelen birçok kazanın da önüne geçecek en önemli unsur olduğunu bildirdi.

Türkiye'de kaza sonucu ölüm ve yaralanmaların en çok meydana geldiği alanın trafik olduğuna dikkati çeken Doğan, alınan birçok tedbir ve uygulanan cezalara rağmen kurallara uyulmaması nedeniyle, kazalarda birçok maddi ve manevi kayıplar yaşandığını aktardı.

Reklam
Reklam

Doğan, şunları kaydetti:

"Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, toplumun trafik kurallarına uyma oranıyla paralel olarak artış gösterir. Elbette ki bu tür kazaların önüne geçebilmenin veya en aza indirgenmesinin tek yolu toplumumuzda trafik bilincinin oluşmasıyla mümkün olacaktır. Bu aşamada daha küçük yaşlarda verilecek olan trafik eğitiminin yanında, ortak yaşam alanlarında kişilerin haklarına saygılı olmanın önemi, çocuklarımıza kazandırılmalıdır. Bununla birlikte Trafik Haftası'nda olduğu gibi düzenlenen birçok etkinlikle bireysel ve toplumsal duyarlılık ile trafik bilincinin oluşturulmasına önemli katkı sağlayacaktır. Bu düşüncelerimle, trafik bilincinin tam anlamıyla oluştuğu bir gelecek ve kazalar sonucu yaşanan acıların son bulması dileğiyle Trafik Haftası'nı kutlar, kazasız günler dilerim"

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: