Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, "Trafik kurallarına uyulması kadar araç kullanırken alkolden uzak durulması ve emniyet kemeri takmanın kazaların önlenmesinde

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, "Trafik kurallarına uyulması kadar araç kullanırken alkolden uzak durulması ve emniyet kemeri takmanın kazaların önlenmesinde büyük rol oynamaktadır" dedi.

Ürgüp, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, trafik emniyetinin bir ülkenin en önemli konularından biri olduğunu beLirterek, sürücü hatalarının dışında karayollarının standardı, trafik işaretleri, aracın bakımının yapılmamış olması gibi nedenlerden dolayı kazaların meydana geldiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Trafik kurallarına uyulması kadar, araç kullanırken alkolden uzak durulması, emniyet kemeri takmanın kazaların önlenmesinde büyük rol oynadığını belirten Ürgüp, şunları kaydetti:

"Tüm tedbirlere rağmen maalesef trafik kuralları ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazalarda birçok insanımız hayatını kaybetmekte, sakatlanmakta ve bu kazalar neticesinde büyük ekonomik kayıplar yaşanmaktadır. Hızla artan taşıt sayısıyla birlikte, trafik sorunu da artmıştır. Trafik canavarıyla mücadele etmenin tek yolu, trafik kurallarına uymaktır. Herkes buna inanmalı ve trafik kurallarına uyma alışkanlığını kendi güvenliği için istemelidir. İstenmeyen sonuçların yaşanmaması için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: