Karayolu Güvenliği Ve Trafik Haftası

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, "Trafik kurallarını bilinip de uygulanmayan kurallar manzumesi halinden kurtarmamız gerekiyor. Bunun için toplumda herkese görev

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, "Trafik kurallarını bilinip de uygulanmayan kurallar manzumesi halinden kurtarmamız gerekiyor. Bunun için toplumda herkese görev düşüyor" dedi.

Coş, Seyhan Otel'de düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, trafik konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak için bu haftanın kutlandığını söyledi. Bu önemli sorunla ilgili gençlerin duygu ve düşüncelerinin önemli olduğunu anlatan Coş, toplantıya gelen öğrencilere söz vererek düşüncelerini dinledi.

Coş, daha sonra yaptığı konuşmada, trafik kurallarını herkesin bildiğini ancak bilmenin yeterli olmadığını herkesin uygulaması gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Çocuklardan, başta anne ve babaları olmak üzere trafik kurallı ihlali yapanları uyarmalarını isteyen Coş, şunları kaydetti:

"Trafik kurallarına uyulması konusunda toplumsal duyarlılığımızı artırmamız lazım. Biz trafik kazalarını, olaylarını kanıksamış durumdayız. Bakıldığında geçen yıl 86 vatandaşımızı Adana'da kaybetmişiz. 6 şehit verdiğimiz zaman Adana'da yer yerinden oynuyor. Ama 86 vatandaşımızı trafik kazasında kaybediyoruz hiç kimsenin kılı kıpırdamıyor desek doğru olabilir. Yani ateş düştüğü yeri yakıyor. Bir canı yaşatmak için elimizden geleni yaparsak, dikkatli olursak üzerimize düşeni yapmış oluruz. Hepimiz çağdaşlık, uygarlık dediğimiz zaman kendimize göre ahkam kesiyoruz. Ancak çağdaşlık ve uygarlık konusundaki görüşleriz trafik kurallarına uyma konusundaki davranışlarımızla çelişiyor. Bu çelişkiyi ortadan kaldırmamız lazım. Bizim Adana'da beklentimiz ve isteğimiz şu; Adana trafik kurallarına uyma konusunda, uygulama konusunda Türkiye'de örnek illerden birisi hatta birincisi olmak durumunda, mecburiyetinde. Bunun için hep beraber çalışmamız lazım."

Reklam
Reklam

Trafik kurallarının uygulanması konusunda çok ciddi sorunlar olduğunu bildiren Coş, "Trafik kurallarını bilinip de uygulanmayan kurallar manzumesi halinden kurtarmamız gerekiyor. Bunun için toplumda herkese görev düşüyor" dedi.

Coş, trafik kazalarında çok sayıda kişinin de yaralandığını dile getirerek bu nedenle herkesin dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ise trafiğin günümüzde insan hayatını kolaylaştırıcı özelliği ile değil, stres ve sıkıntı çekilen bir alan olarak anıldığını ifade etti.

Gürkan, Türkiye'de her gün yaklaşık 750, her saat 32 trafik kazasının meydana geldiğini belirterek, "Bu kazalarda günde 5-10 vatandaşımız hayatını kaybetmekte, 500 vatandaşımız ise yaralanmaktadır" dedi.

Konuşmaların ardından "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Daha sonra Coş, trafik konusunda başarılı olan personellere hediyeler verdi.

Toplantıya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç, Adana Vali Yardımcısı Durmuş Gençer ile diğer yetkililer ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Volkan Kaşik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: