Karayolu Güvenliği Ve Trafik Haftası

Antakya'da, Karayolu Güvenliği ve Tarafik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında motosiklet sürücülerine kask dağıtıldı.

Antakya'da, Karayolu Güvenliği ve Tarafik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında motosiklet sürücülerine kask dağıtıldı. Hatay İl Emniyet Müdür Yardımcısı Üzeyir Taşdelen, Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleşen kask dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, şehiriçi ve dışı trafikte kemer ve kask kullanımının önemli bir güvenlik tedbiri olduğunu söyledi. Trafik kurallarına uymanın, can ve mal güvenliği açısından değer taşıdığını belirten Taşdelen, motosiklet kazalarının çoğunda, sürücülerin kafalarına aldığı darbe sonucunda yaralanma ve ölümlerin meydana geldiğini, bu nedenle kasksız araç kullanılmaması gerektiğini vurguladı. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Bıyık da hafta nedeniyle açtıkları stantlarda vatandaşlara görsel ve yazılı olarak kazalara sebep olan kural ihlalleriyle ilgili bilgiler verdiklerini belirtti. Bıyık, il genelinde motosiklet kullanımının yaygın olmasından dolayı sürücülerin kask kullanarak seyahat etmelerine yönelik bilgilendirme çalışması yürüttüklerini de ifade etti. Konuşmaların ardından, 100 sürücüye ücretsiz kask dağıtımı gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: