Karayolu Güvenliği Ve Trafik Haftası

SİVAS (AA) - Sivas'ta, Karayolu ve Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla düzenlenen programda trafik kazasından yaralı kurtarma tatbikatı yapıldı.

Sivas'ta, Karayolu ve Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla düzenlenen programda trafik kazasından yaralı kurtarma tatbikatı yapıldı. Atatürk Etnografya Müzesi'nin bahçesindeki programda, anaokulu öğrencileri trafik kurallarıyla ilgili gösteri sundu. Vali Alim Barut, yaptığı konuşmada, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası'nın trafik bilinci oluşturmak, kazalara ve trafik konusunda yaşanan olumsuzluklara ve çözüm yollarına odaklanarak toplumun dikkatini çekmek, can ve mal kayıplarının önüne geçmek amacıyla kutlandığını söyledi. Trafik kazalarıyla mücadele etmenin yolunun trafik kurallarına uymak olduğunu ifade eden Barut, "Trafik kazalarının polisiye yöntemlerle önlenmesi mümkün değildir. Trafik güvenliği bütün toplumu ilgilendiren en önemli konulardan biridir. Herkes trafik kurallarına uyma alışkanlığını kendi güvenliği için istemeli ve buna inanmalıdır" diye konuştu. Trafik kazalarının temel nedeninin dikkatsizlik, kural tanımazlık ve acele davranmak olduğunu ifade eden Barut, bunların da eğitimle ortadan kaldırılabileceğini vurguladı. Vali Barut, yılın şoförü seçilen Yılmaz Demirgil'e plaket ve altın verdi. Bu arada, etkinliğe katılan öğrenciler, yağmur nedeniyle Türk Kızılayı'na ait tırın dorsesinin altına sığındı. Programda, trafik kazasından yaralı kurtarma tatbikatı yapıldı. Tatbikatta, kaza yapmış bir araçta sıkışan iki kişi AFAD ekiplerince çıkarıldı. Yaralılara ambulansta müdahale edildi. Programa, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık da katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz