Karayolu Güvenliği Ve Trafik Haftası Etkinlikleri

Giresun'da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikeri bugün Giresun Valiliği önünde düzenlenen törenle başladı.

Giresun'da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikeri bugün Giresun Valiliği önünde düzenlenen törenle başladı.

Program, Trafik Tertip Komitesi adına Vali Vekili Fethi Yorulmaz Atatürk Anıtı'na çelenk koyarken, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, yaptı. Bulak "Trafik insan, hayvan ve taşıtların karayolları üzerindeki hal ve hareketleridir. Son yıllarda trafik konusunda eğitimin öneminin anlaşılması ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz ortaklaşa bir çok proje çalışmalarına imza atmışlar ve neticesinde karayolları trafik güvenliği haftası da bu eğitim faaliyetleri çerçevesinde değerlendirilmektedir. Kontrol sayılarımız 18 bin 281'den 22 bin 771'e ulaşmış, kaza sayımız ise 123'den 100 oranına düşmüştür. Yapılan bu ciddi denetimler ve eğitim faaliyetleri kaza oranındaki doğrudan düşüşün en önemli etki olarak da göze çarpmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından şiir yarışmasında birinci olan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencisi Sıla Burcu Kurt şiirini okudu. Ardından Vali Vekili Fethi Yorulmaz tarafından yılın Trafik Polisleri Turgay Tiryaki, Atay Öner ,Muzaffer Bebek, Jandarma Trafik Timi Başçavuş Ahmet Yalçınkaya ve Belediye Zabıta Trafik memuru Ferhat Genç'e ödülleri verildi. Yılın başarılı taksi, otobüs, dolmuş ve minibüs şoförlerine ise ödüllerini Belediye Başkanı Kerim Aksu verirken, şiir ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Emniyet Müdürü Hikmet Bulak ve Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt verdi.

Hafta dolayısıyla Emniyet Müdürlüğü tarafından yaptırılan pastanın kesimi yapıldıktan sonra Karayolları Trafik Standı gezilerek tören sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz